Џордан Максвел: Ко поседује вашу владу, поседује и вас

Разговарала Биљана Ђоровић

Највећи проблем који имамо на земљи данас је тај што људи мутирају у корпоративни систем мишљења, где сви слично мисле и раде што год од њих захтевају њихове институције и цркве, синагоге, џамије које су у ствари контролисане од стране владара светом, заједно са владама земаља којима припадају

 

Џордан Максвел, један је од најзначајнијих независних истраживача на пољу филозофије и утемељења религије, астротеологије, светских мистерија, древне науке и технологије,  древних симбола и тајних друштава и њиховог утицаја на светска збивања. Током три године налазио се на месту уредника за религију магазина „Тру сикер“(„Truth Seeker“). Изванредна предавања, радијске и телевизијске емисије и документарне серије за ЦБС мрежу, укључујући и петоделну серију о древним мистеријама („Ancient Mystery Series“), раритетне фотографије и документи  којима је поткрепио своје увиде, сведоче о једном од најпоузданијих тумача тајне историје цивилизације: света речи, термина, концепата и веровања који су током 2.000 година скривани у циљу контроле људског рода.

Један од ваших најновијих пројеката представља ДВД о  тријумфу „Сунчевог поретка“, по којем се реализује агенда Новог светског поретка. „Зора новог дана“ је кључна синтагма у овом процесу.
На ову тему постоји огроман број књига, али је „Fire and the minds of man“ Џејмса Билингтона једна од најзначајнијих. Билингтон је, да ствар буде интересантнија, водећи библиотекар  „Конгресне библиотеке“ у Вашингтону. Ради се о естаблишментском историчару који је написао књигу која је апсолутно фасцинантна по начину на који је истражила како елите моћи размишљају и историјат начина на које су људи манипулисани и експлоатисани, на који су тајна друштва деловала иза сцене како би утицала на људске ставове, уверења и мишљење, као и начине на које су људе наводили да прихвате идеје, концепте, ратове и религије. Ради се, дакле, о веома интересантној и интелигентно написаној књизи  која открива како се креира и спроводи политика. Веома је тешко објаснити поредак сунца вербално. Много је лакше то урадити путем слика и симбола како би се видела јасна веза међу појавама. Никада нећете знати ко влада Земљом, никада владаре нећете видети, нити ћете чути њихова имена. Људи које видите у новинама и медијима, политичари, лидери, религијске вође, они су лидери у очима јавности, али то није место на којем се налази власт већ марионете постављене да глуме носиоце власти, свесне да су само менаџери, радници у глобалној корпорацији Новог светског поретка. Праву власт имају људи који поседују компанију, а прави власници корпорације налазе се у различитим земљама и поседују и вашу владу. А ко поседује вашу владу, поседује и вас, заправо. Ако не верујете: уђите у сукоб са вашом владом, па погледајте шта ће вам урадити. И то је интересантна прича о томе како зора новог дана оперише, како ради.

Шта се догодило током вашег телефонског гостовања у емисији Џорџа Норија: „Фром коаст то коаст“, априла 2005. године?

[restrictedarea]

Било је то гостовање у којем сам говорио о теми за коју сам знао да не бих смео да је износим у јавност. И чим сам то урадио мој телефон је занемео, на мој ужас, јер се то догодило током мог гостовања у емисији Џорџа Норија на националном радију. И док сам згрануто стајао неколико секунди са слушалицом у руци, телефон је поново оживео и чуо сам кораке људи који су се кретали у некаквој канцеларији. Била је то мала просторија, јер сам чуо како се људи крећу и њихови гласови су одјекивали по зидовима. Тада сам схватио да су они који су затворили мој телефон то учинили из телефонске компаније чији се компјутерски штаб налазио у Сан Франциску. Ходали су и разговарали у тој малој просторији и – говорили су о мени, у смислу да би неко требало да предузме нешто у вези тог човека. Када се осврнем сада на тај догађај из 2005. године, верујем да су хтели да чујем њихов разговор и осетим страх због чињенице да сам под надзором, да ме влада прислушкује и прати сваки мој корак. И упалило им је. Тада сам одлучио да више никада јавно не говорим о одређеним стварима. Једна од њих је влада. Не желим да говорим о влади због тога што је то веома опасно у САД-у. Не знам како је у Европи, али у Америци је веома, веома опасно.

Светом, како показују ваша истраживања, управљају веома моћни људи, али људима се не дозвољава да мисле превише о томе или било чему смисленом.
Они заправо уопште не желе да људи мисле и зато су и поставили телевизоре свуда и на сваком месту, особито овде у САД-у. Телевизија је огромна пустиња у којој не можете наћи апсолутно ништа. Спорт, ступидни програми, бесмислене ток шоу емисије. Ништа од онога што има било какав интелектуалан значај. Људи су намерно и програмирано заглупљени како би престали да мисле, како би ослабиле њихове могућности за читање, учење, проучавање и едукацију. Други људи управљају њиховом владом и други људи управљају њиховим животом, и тако добијате нормализованог Американца који се уклапа и пристаје на све, не знајући готово ништа ни о чему. И то је јако лоше. Америка је некада била велика земља у којој су људи имали слободу да мисле и да раде у складу са сопственим жељама, али то сада више није случај.

Ваш рад је остварио огроман утицај: инспирисали сте Zeitgeist покрет, помогли сте Дејвиду Ајку, начинили веома значајна истраживања која су отворила могућност сагледавања тока цивилизације.
Довео сам Дејвида Ајка у Америку када је био потпуно непознат. Помогао сам да се његове књиге објаве, омогућио му да се појави на радију и телевизији. Сматрао сам да је његов рад веома значајан и помогао сам му да почне. Помогао сам и многим другим људима да добију приступ медијима и на тај начин сам добио прилику да и сам много научим од свих тих људи које сам имао срећу да упознам у животу.

Шта се догодило са људском потребом са слободом? Нестанак те потребе је глобални феномен.
Управо се то догодило на планетарном нивоу и то зато што господари планете не желе да ми будемо слободни. Алберт Пајк, велики мајстор слободног зидарства, масон 33 степена, написао је 1871. године у својој књизи „Морал и догма“ да онај ко жели да контролише свет мора да читаву земљу посматра као један ентитет, а не као скуп различитих нација и раса. Када схвате да су људи, жене и деца свуда исти, они који желе да овладају светом неће се мучити питањем како контролисати Немце, Африканце или Французе, већ како да контролишу човека, мушкарца. Када знаш како да успоставиш контролу над једним, знаћеш како да контролишеш све. И ако научиш да манипулишеш, контролишеш и експлоатишеш једну жену, исто је и са свим осталим женама. Треба се најпре побринути да људи ништа не знају. Битно је да државне школе не науче децу како да мисле, већ шта да мисле, да их не уче како ствари функционишу. Због тога највећи број људи не зна како свет функционише, како се ствари одвијају и због чега. То је велико питање на које сам тражио одговор.

Како гласи одговор? Како свет функционише?
Свет је бизнис, а основа за бизнис је новац. Светом се руководи као корпорацијом у којој ништа није препуштено случају. Читав систем: судови, судије, полиција, образовне и све остале институције, цркве, спрегнути су на глобалном нивоу како би служиле моћним интересима и да вам не би дозволиле да успоставите везу са универзумом, са космосом. И докле год не научите како ствари функционишу, бићете у проблему.

Коју агенду сматрате кључном у реализацији глобалног светског система?
Са моје тачке гледишта, као неко ко се педесет година бави Новим светским поретком и светском владом, религијом и трговином, и осталим стварима, овај стадијум видим као мутацију људске расе при којој нестају базичне одлике наше људскости, оно што нас чини људима. Тај процес се спроводи полако, али сигурно, како бисмо престали да будемо оно што смо били и постали онакви какви треба да будемо у свету који долази. У свету који долази нећете више моћи да имате слободу да самостално мислите, да користите сопствену вољу, да мислите о чему желите, верујете и будете окренути оном што вас интересује. То ће нестати. То се неће толерисати у новом поретку ствари. У новом поретку људи неће смети да имају право да буду неприлагођени, мораће да се уклопе са свима осталима, мораће да прихвате истину коју им моћ наметне. Ако на то не пристанете бићете одстрањени без икаквог објашњења.

Да ли је то уопште оствариво и могуће?
То је могуће и биће нормализовано због тога што ми живимо у лудници: читав свет је лудница због тога што су људи који се налазе на челу наших влада ментално поремећени и очекују од нас да верујемо у оно што нам они кажу, и не очекују од нас да мислимо. Мислим да је највећи проблем који имамо на земљи данас  тај што људи на земљи мутирају у корпоративни систем мишљења где сви слично мисле и раде што год од њих захтевају њихове институције и цркве, синагоге, џамије које су у ствари контролисане од стране владара светом, заједно са владама земаља којима припадају. Тако човек полако, али сигурно мутира од интелектуалног, спиритуалног бића у корпоративни, норматизовани и нормирани систем мишљења и понашања у којем за критичко мишљење неће бити места.

Ко игра главну улогу у реализацији монструозног пројекта који надмашује антиутопијске орвелијанске пројекције?
САД и Енглеска играју водећу улогу у погледу технологије. У Енглеској имамо Институт „Тависток“, у САД-у имамо Веће за иностране послове, операторе тајне владе који утврђују  како манипулисати људима, како их водити и управљати њима. Енглеска је увек била веома добра у томе. Веома, веома добра у манипулисању целим људским родом. Енглеска  је то радила у корист својих господара који њоме управљају, језуита и католика у Риму који доминира Европом током последњих 2300 година, почињући још са римским царевима и империјом, а последњих 600 година са Ватиканом који реализује ту улогу. Оно што се догађа је стара методологија манипулација и лажи у циљу нахушкавања једних групација против других  унутар држава и изазивања ратова, како би се државе држале у опсадном стању и не би организовале и удружиле у знаку одговора на питање: ко влада планетом.

У истраживањима у којима покушавате да одговорите на питање ко повлачи конце светске историје, као главног непријатеља САД-а и осталог света именујете Ватикан.
Требало ми је „само“ пола века истраживања да дођем до тог закључка. Католик сам и одгојен у католичком духу, али по мом закључку Ватикан је заслужан  за најстрашније злочине који су почињени током историје, као и за оно што се догађа данас. Масонска европска ложа Propaganda Due је директно својим чланством повезана са Opus Dei, Малтешким витезовима и језуитима, и представља криминалну организацију умешану у трговину дрогом, људима, порнографијом, насиљем и сл. Они су промовисали десничарске одреде смрти у Централној и Јужној Америци и Мексику, нарко картеле у Колумбији, а све је било оркестрирано од стране Светог оца и Рима. И разлог због којег не верујем да људски род може да буде спасен је и тај што толико много милиона људи воле прљавштину и дегенерацију. Они то воле. Они воле Светог оца и помпу и славу којом одише његово појављивање и коме се клањају сви краљеви, политичари и владари. То је срамно. Ватикан нам је даривао мафију, трку за дрогом, проституцију, порнографију, тероризам и ту нипошто није крај.

Да ли се пропадање у мрак тоталитаризма може зауставити? Можемо ли се надати уздизању људске свести на ниво који не би дозволио да се без поговора заврши у Глобалистану, као парадигми апсолутне контроле и трансформације људске расе у послушнике лишене сећања на слободу?
Веома сам забринут за будућност читавог људског рода, читаве људске породице на земљи, зато што мислим да је читава људска породица кренула погрешним путем. Верујемо у погрешне ствари, прихватамо лажно политичко вођство, корумпирано до сржи. Не верујем да се човечанство може спасити. Не верујем да се Америка може спасити. Свет је постао ужасно место и то не зато што лоши људи раде лоше ствари, него зато што добри људи не раде ништа. Они не могу да раде ништа зато што ништа не читају, ништа не разумеју и ништа не знају. И немају никакву моћ, зато што је знање моћ. Због тога моћни људи плаћају много новца: да би знали. У САД-у постоје ЦИА, ФБИ, ДИА, које све у свом називу имају реч која упућује на знање. Ми желимо да знамо. Нажалост, људи у овом свету не знају и што је најгоре они не знају да ништа не знају. Ми на земљи суочавамо се са ужасном будућношћу. Зато  што смо игноранти, лоше обавештени, неначитани и лењи, без навика умног рада и са свима се слажемо како бисмо били прихваћени.  И остали смо без моћи, јер знање је моћ. Једина нада за нас је да се онај који нас је створио врати како би спасао своју креацију. Ако не будемо имали некога паметнијег, мудријег, јачег и моћнијег него што смо то ми, као савезника, мислим да се нећемо извући.

[/restrictedarea]

7 коментара

 1. KONAČNO DA SE NEKO USUDIO PRENETI REČI OVOG ČOVEKA. BIĆE SJAJNO AKO BUDEMO IMALI HRABROSTI I OTVOREN UM DA POSLUŠAMO SVE ŠTO ON IMA DA KAŽE. SVAKA ČAST BILJANA!!!

 2. Ако је Џордан Максвел хтео да нас заплаши, успело му је. Ако је хтео да нас обесхрабри и то му је успело. Али, ако је хтео да нас поучи, није успео. Јер, како се чини, ни сам није успео да сазна нешто што до сада нисмо знали. А његов закључак да је људски род у проблему зато што његова свест мутира према корпоративној свести је потпуно произвољан. Јесте корпоративна свест отуђена и поробљена, али шта је ту ново што нисмо већ видели. Манипулисање људима ради владања и искоришћавања старо је већ више хиљада година. Мењају се средства и начини манипулисања а разултат је увек исти: отуђена и поробљена свест. И циљеви су се увек могли да сведу на исто: владавина јаких и великих ради искиришћавања слабих и малих.
  Покушајмо да упоредимо корпоративну свест, којом нас Максвел плаши, са свешћу у којој је било прихватљиво физичко мучење човека до смрти ради спасавања његове душе. Или, спаљивање живих да би се спасила њихова душа. Та мрачна свест је владала нашом цивилизацијом више векова, а није успела да доведе до мутације људског рода. Човек јесте биће навика. На његову свест се може утицати на разне начине и у знатној мери. Али, човеково наслеђе је стварано више милиона година. Неколикио хиљада година је сувише кратак период да би манипулације човековом свешћу могле да доведу до значајнијих промена у људском генетском коду. Доказ је то што је људски род и у најтежим и најмрачнијим периодима у историји наше цивилизације рађао људе који су могли, хтели и смели слободно да мисле. Они су до сада успевали да пронађу и начине да те своје слободне мисли и искажу и тако помогну осталим људима да нађу излаз из поробљене и отуђене свести.
  Људски род није изгубио способност да рађа људе који могу, хоће и смеју слободно да мисле. Данас их је вероватно знатно више него што их је било у доба Инквизиције и других институција за сузбијање слободне мисли. Већина њих зна и који су главни проблеми људског рода данас. Манипулација свешћу маса јесте проблем, али није главни. Главни проблеми су слобода за јаке и велике да тлаче и искоришћавају слабе и мале и доминација финансијског капитала. Либерализам је био слепа улица за капитализам у доба доминације приватне својине. Та слепа улица је, кроз кризе, водила ка колапсу система. Излаз је био могућ сама преко ограничавања слободе великих и јаких и уношења више правде у расподели. И неолиберализам је слепа улица која води у колапс система. Разлика је само у размерама тог колапса. Кризе капитализма у либералној фази су потресале системе у оквирима појединих држава. Данас су кризе глобалне, па су и потреси на глобалном нивоу.
  Доминација финансијског капитала јача кризе и умногостручава њихове последице. Јер, шта је финансијски капитал? Клупко узамних дуговања и потраживања које стално расте уз могућност да се у сваком тренутку распадне и изазове потпуни колапс система. Проблем су наравно и намерно изазване и дириговане кризе које омогућавају јаким и великим да опљачкају мале и слабе. Сетимо се азијских тигрова и њихових судбина у таквим кризама које су велики власници финансијског капитала намерно изазивали и њима вешто управљали преко ММФ-а и Светске банке за обнову и развој. Резултат је тотална пљачка. Само Кина је успела да се одбрани, јер финансијски капитал у њој није имао неограничену слободу деловања.
  Шта данашњим слободним мислиоцима недостаје за успешно супротстављање владајућој олигархији? Недостаје им јасна свест о циљу деловања и већа међусобна повезаност. Проблем веће повезаности слободних мислилаца је данас лако решив. Много већи проблем је одређивање јасног заједничког циља. То не може бити превазилажење неолиберализма и доминације финансијског капитала, јер то није довољно. Нужно је мењсње система вредности. Уместо својине и профита у врху система вредности мора да се постави човек и његова људскост.
  Према томе, спас нам не могу донети стари богови како нам сугерира Џордан Максвел већ људи који могу, хоће и смеју слободно да мисле. А могу ли они то? Какви су им изгледи у судару са толиком моћи која је сконцетрисана у рукама светских олигарха? Максвел каже никакви. Ипак, они су велики. Јер, моћ олигарха је сразмерна броју и снази послушника. Ако би послушни зналци, због промене система вредности, почели да отказују послушност моћ олигарха би се убрзано урушавала. Доживели смо већ тако нешто у нашој цивилизацији. У судару малобројних и наизглед нејаких просветитеља и тада свемоћне хришћанске цркве победила је нова идеологија и успостављен је нови систем вредности, а црква скрајнута из главног тока живота. Истина, вратила се, али не као господатица већ као слушкиња новог божанства, капитала.

 3. Ово је тек мали део опсежног интервјуа који сам направила са Џорданом Максвелом, који је у двочасовном разговору, дао веома комплексну и опсежну анализу специфичног тренутка у коме се налази човечанство, као и генеалогије системски умреженоег институционалног оквира гушења и гашења слободе као једине условности од које зависи наша људскост. Ограничен простор у штампаним медијима покушали смо да искористимо како би оне који за Максвела нису чули, потакли на проучавање његових веома далекосежних и дубоких увида. Песимизам Џордана Максвела заснива се на перцепцији степена форматизације американаца који, по његовом мишљењу, више немају капацитет да се супротставе планираном свођењу људскости на меру која неће моћи да угрози глобални тоталитарни поредак. Да, маске падају и освешћени део човечанства зна шта се догађа, али у највећој мери та сазнања први је обелоданио управо Џордан Максвел који држи предавања, пише већ педесет година. Ради се о слојевитим и “оностраним” увидима од којих централни припадају сазнањима која се не уклапају у официјелни ред знања и мишљења.
  Што се тиче слободног мишљења то што ви још увек слободно мислите не значи да ћете већ сутра то моћи да радите без извесности да будете послати у електронски гулаг. Микрофизика моћи је веома делотворна, њени учинци су видљиви свуда око нас и непрекидно се проширује поље нормализације незамисливог. Потребна је веома висока освешћеност великог броја људи да би се супротставили надирућим опасностима. Што се тиче цивилизацијског процеса о коме говорите као дијалектици освајања слободе, о томе је Максвел писао и говорио веома много и темељно. На жалост, људски род је дозволио да се његова историја испише као историја једне израбљивачке и неинтелигентне врсте која је својим понашањем утрла пут своје пропасти. Прошле су хиљаде година наше цивилизације и научног прогреса, а да још увек не знамо како је и зашто створен наш Универзум, шта је права суштина материје, шта је супстанцијално за душу и дух, шта су живот и ум, има ли икакве унивокне физичке интерпретације математичких симбола, има ли живота посла смрти, постоје ли паралелни светови или не, како да путујемо иза видљивих звезда. Занемаравши и потценивши древне изворе, третирајући их као скуп факата од чисте историјске вредности, потпали смо под власт науке која више не поставља питања о сврси и моралности свога деловања.
  У овом и оваквом систему, решења нема. Систем је огроман проценат популације прогласио сувишним и свакодневно нас трује и убија. Надам се, међутим, да постоји још људи попут вас, освешћених појединаца који знају шта је слобода и никада се и ни по коју цену неће одрећи од ње.

  • Од мене Џордана Максвела не треба да браните. То што он ради ја ценим и поштујем. Сматрам да припада људима који могу, хоће и смеју слободно да мисле. Али, његов песимизам ипак није на месту, јер је контрапродуктиван. А, није ни реалан. Садашња отуђеност људске свести није тако тотална каква је била у доба Инквизиције. Ако је тада људски род смогао снаге да направи значајан искорак, зашто да то не би могао сада. Истина, данашњи манипулатори користе најновија достигнућа науке, па је њихово деловање врло ефикасно. Али, та достигнућа науке су доступна и људима који хоће да им се супротставе. Снаге су неравноправне, јер је моћ у рукама манипулатора. Историја нас, међутим, учи да је моћ врло варљева категорија. Брзо се топи када јој се супротаставиш.
   Наравно, нисам могао да прихватим ни његову сугестију да нас може спасити само наш створитељ. Сада видим да то морам да објасним. Прво, шта да радимо ми који смо се избавили од тих старих манипулација. То јест, они који сматрају да смо ми производ еволуцеје, а не стварања, како нас упорно уверавају све религије наше цивилизације. Друго, може ли нас од нових манипулација спасити старе манипулације? И треће, човек не може и не сме своју судбину да препусти неком трећем. Сам мора да делује и да прихвати одговорност за последице. А оне који се уздају у створитеља морам да потсетим на ону причу о бродоломноцима и св. Николи, који им је подвикнуо: “узмите весла у руке ако заиста хоћете да се спасете”.

 4. госпођо биљана редовни сам слушалац емисије атлантис.волио би када би једна емисија дуже трајала бар за пола сата ,гдје би тема била глобализам кроз историју гдје би теме биле маји ,астеци ,затим домородци аустралије који су готово истребљени.нажалост судбина нашег народа је слична.волио би да посветите једну емисију новоговору ,гдје језици добијају сасвим димензију и утицају савремени контролисаних медија и њихових контролора који одлучују која ће се вијест објавити,а која не

 5. @Бранко
  Као да сте читали мој план рада. У следећем броју Печата биће једна од тема које сте поменули. Атлантис Ултра није временски ограничен па можемо да и ту вашу идеју реализујемо. Хвала на предлозима.

 6. @beli
  И сами знате да Максвел не мисли да је човек продукт еволуције већ интервенционизма екстратерестријалних ентитета и да је против институције цркве и системских мрежа које су исплеле моћне породице.Дакле са вама се слаже у свим тачкама (1,2,3). Жао ми је што због скученог простора то нисам могла да детаљно убацим у интервју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *