15. фебруар – До подне на референдуму 61 одсто бирача

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – На референдум у три општине на северу Косова у уторак и данас до подне изашао је 61 одсто бирача, а у Лепосавићу, где се само данас одржава, 25 одсто, саопштила је референдуска комисија.
У Косовској Митровици од јуче до данас у подне на референдум је изашао 6. 541 гласач, односно 64,3 одсто, у Звечану 4.169 или 52 одсто, а у Зубином Потоку 3. 241 или 62 одсто гласача.
У Лепосавићу, где су биралишта отворена само данас, изашло је 3.060 гласача, односно 25 одсто. Како би се поспешила излазност грађана на територији општине Лепосавић, кроз насељена места кружи аутомобил са разгласом, преког којег се, уз родољубиве песме, позивају грађани да изађу на гласачка места.
Референдум се одржава без присуства међународних посматрача, пошто се ниједна међународна организација није одазвала позиву, а ОЕБС и Унмик су оценили да је референдум неважећи и да неће имати никакве правне последице.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Не може ни да буде важећи за странце, само за Србију и њене грађане. Окупатори не могу да буду задовољни, природно.
    Према томе, напред, са срећом, живела Србија!

  2. pa pokazacemo svetu i ostalima iz beograda,koji drze monopol nad medijima da nismo ovce za klanje i da nismo uskoumni i da nam je jedina sansa da nas ostave na miru,bar na kratko zapad,siptari i ostala belosvetska bagra ovaj referendum,pa ljudi moji toliko smo propatili za ovih 12god.i sacuvali od siptarskih hordi,ono sto se sacuvati moze,a da za manje od sest meseci borko stefanovic upropasti sve po nalogu vasingtona,brisela i beograda,svemu dodje kraj pa i ovoj tiraniji nad srbima,dace bog da povratimo sve srpsko na kosmetu,a toga ima mnogo i ako su patriote prodali,odnosno poklonili deo zemlje siptarima.osvrni se glavo srpska vidis li sta se sprema svima i u srbiji ako mi pokleknemo na severu!

  3. Ово је право изјашњавање воље народа, без издајничких “страних посматрача” који углавном кумују прекрајању резултата.
    Ово је изјашњавање за све Србе, како за Косово и Метохију у односу на шиптарску лажну државу тако и за Србију у односу на европску унију.
    Ми у Србији, нажалост, нисмо у могућности да слободно изражавамо своју вољу јер имамо издајнике, слуге окупатора, на власти.

    Срећан нам референдум, браћо и сестре Срби !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *