13. фебруар – Војислав Коштуница: ДА СЕ АМБАСАДОР НЕМАЧКЕ ИЗВИНИ СРБИЈИ

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је данас да је амбасадор Немачке у Београду Волфрам Мас „злоупотребио поверење“ које му је Србија указала и да зато треба да се извини.

„Амбасадор Немачке у Србији Волфрам Мас усудио се да у свом јавном обраћању злоупотреби поверење које му је држава Србија као странцу указала. Питам се како је могуће и одакле слобода Масу као Немцу да се обрати мени као председнику једне српске опозиционе странке речима да ‘не знам о чему се ради или да једноставном лажем’“, пише у изјави Коштунице.

Према његовим речима, начин на који се Мас обратио захтева његово хитно и неодложно извињење пре свега држави Србији.

„Јер, неће бити да Немачка и њен амбасодор могу у Србији да се опходе као сила и да се овако обраћају једном опозиционом лидеру и некадашњем председнику државе и Владе Србије. Ако се то данас допусти, сутра ће немачки амбасадор у име своје државе бити још арогантнији“, навео је предедник ДСС.

Амбасадор Немачке у Београду Волфрам Мас је раније данас рекао да је Србији место у Европској унији, јер је то у њеном интересу, и оштро критиковао став Војислава Коштунице да Србија губи применом Споразума о стабилизацији и придруживању.

„Ко то тврди или је незналица или, једноставно, лажов. Према подацима Владе Србије, за три године примене споразума Србија је изгубила мање од 500 милиона евра царинских прихода, али су спрски извозници од извоза у ЕУ добили милијарду и по евра. Јасно је да је Србија добила“, рекао је Мас.

Коштуница је навео да је и Масов претходник на месту амбасадора Србији „јавно држао лекције и заводио ред у туђој земљи“.

„Немачка јесте велика држава, али њени представници нису и никада неће бити власт у Србији. Неопходно је да се Мас научи познавању елементраног реда или у супротном нека изволи напустити Србију“, навео је председник ДСС.

„Ја нећу рећи да Мас лаже да је Србија на добитку од ССП, премда говори неистину. Али, пре било какве аргументоване расправе немачки амбасадор треба да усклади своје понашање са нормама цивилизованог понашања“, оценио је Коштуница.

Извор: ДСС

4 коментара

  1. Sorry, ali oholi su i zato oholi – sto se nikad ne izvinjavaju ?!

  2. Gos, Koštunica ko garantuje to što je rekao Ambasador nije
    iz kuhinje njegovih prijatelja Crveno-Žute vlasti. Nato Ambasadori vršljaju po zemlji Srbiji i pružaju svoj PRST i
    kažu VI NAM TREBATE jeftina radna snago,to je politika Zapada.

  3. kad god su Nemci “uredjivali” Evropu proticalo je mnogo suza i krvi.
    Na srecu po covecanstvo njihova vremena nisu trjala dugo, pa se nadamo da nece ni ovoga puta. Dr. Kostunica je potpuno u pravu, ovaj primitivac treba da se izvini mada bi bilo bolje da se proglasi nepozeljnom osobom i izbaci iz zemlje.

  4. Амбасадори великих сила су и до сада су били дрски, безобзирни и охоли али су то до сада радили по кулоарима њихових амбасада а сада су почели и у медијима.Како је кренуло, почеће и да нас бију по улицама, као Наташа Кандић, оног Пећанца.Али, нису они криви, криви су наши политичари који трче код њих, чак и код секретарица њихових секретара што смо често читали . Печату а и у депешама Викиликса које је пренеп овај лист.Ако тадић сада не инсистира на извињењу почеће и чистачице амбасада да нас вређају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *