13. фебруар – Представници Срба: Референдум порука свету и Србији

фото: Архива

ЗВЕЧАН – Представници Срба са севера Косова поручили су да ће дводневни референдум који почиње у уторак, бити порука свету и држави Србији да Срби на том простору не прихватају косовске институције.
Председници скупштина општина Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток и Лепосавић су у изјави телевизији Мост рекли да су свесни да референдумом неће бити решени сви проблеми, али су изразили уверење да ће то бити “јака политичка порука”.
“Силом се може поробити, али се ми нећемо асимилирати и милом интегрисати у ту државу, народ хоће да живи ту где су му преци живели, а то је Република Србија”, рекао је председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић.
“Ништа не радимо против интереса државе Србије. Штитимо и Устав, интегритет и суверенитет државе”, рекао је оредседник општине Лепосавић Славко Стефановић Стефановић,
Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић поновио је да је референдум непотребан јер су Срби, како је навео, од 1999. јасно ставили до знања да им не треба ниједна косовска институција тиме што нису учествовали ни на једним изборима које је организовала Приштина.
Ивановић је оценио да референдумско питање о косовским институцијама излази из мандата локалних самоуправа, као и да није добро да Влада Србије каже једно, а локалне власти раде супротно.

Извор: Бета

4 коментара

 1. Svaka cast dragi Srbi, vi ste ponos ovog ponizenog naroda! Ne dajte da vas zuto-crveno-siptarska banda pokori.
  Vasa sloboda je sloboda Srbije!
  Bog ce Vam pomoci.

 2. Braco moja po krvi i VERI PRAVOSLAVNOJ-neka vam je BOG u Pomoci.Vi danas odlucujete o Sudbini Srpskog naroda…HVALA VAM.Izdsrzite do 4-ga Marta…PUTIN dolazi na Vlast-SPASITELJ PRAVOSLAVLJA i SRBIJE…BOG CUVA SRBE sa MAJKOM RUSIJOM…AMIN.

 3. Braco Srbi i sestre Srpkinje, naka Vam je srecam i biricetan referendom. Neka vas i Bog cuje i uslisi Vasu molitvu, AMIN, Vasu molitvu ce cuti i sveti Vasilije Ostroski, Cudotvorac, on ce uciniti da vasa volja bude u Bogu ugodna. Nemoj te se osvrtati sta ovi govore u vlasti, jer to i nije nasa vlast. Pogledajte ko je od njih rodjen u Srbiji, bice vam sve onda jasno. Uydajte se u sebe i Boga miloga i nas koji smo svim svojim bicem uy Vas.

 4. Svi za jednog jedan za sve do pobede braćo i sestre koje je
  prospska politika isključila iz celovite Srbije jedinsvo stvara
  pobedu neverujte ovima Crveno-Žutim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *