11. фебруар – СНВ: Укидање српских институција на Косову има за циљ коначно етничко чишћење

Српско национално веће (СНВ) Косова и Метохије саопштило је данас да укидањем институција Србије у Покрајини и наметање институција Приштине има за циљ да се изврши коначно етничко чишћење Срба и позвало општине да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о насилном наметању институција такозване Републике Косово.

СНВ Косова и Метохије позвало је данас све општине са Косова и Метохије које делују у оквиру институција Србије да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о насилном наметању институција тзв Републике Косово.

Веће је позвало све институције Србије да подрже и дају свој пун допринос у организацији референдума и помогну у организацији и спровођењу одговарајућег начина изјашњавања Срба,

У случају да неке од општина са Косова и Метохије не организују или нису у могућности да организују референдум, СНВ је позивало Србе да то учине у најближој општини.

СНВ је такође позвало Србе који су рођени на Косову и Метохији да се изјасне на реферндуму без обзира где се налазе, у домовини или дијаспори.

Извор; Агенције

Један коментар

  1. Укњучите у референдум и захтев да Србија обавезно према свом Уставу спроведе изборе и на Косову и Метохији, јер је очигледно да немају намеру да то ураде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *