03. фебруар – Вучић: Саопштење ДС срамно и израз очаја режима

фото: Архива

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић оценио је данас саопштење ДС у коме се наводи да је лидер СНС највећа политичка кукавица, срамним рекавши да је оно “израз очаја, пропасти режима и доказ у каквој се паници налазе”.
Вучић је на конференцији за новинаре навео да је разлог те панике истраживање јавног мњења, а о резултатима говори, како је рекао, понашање ДС.
Он је навео да саопштење ДС изгледа као да је писано 1946. године, пошто је његова суштина била изнети што више личних увреда на рачун СНС и Томислава Николића.
Вучић је казао да напредњаци на саопштење демократа неће одговарати увредама, неће за њих рећи да нису храбри и необразовани, јер то не би било коректно према политичким противницима.
СНС ће, додао је, на саопштење одговорити питањима – да ли су они или СНС криви за неуспешне приватизације, отпуштање радника, лош положај Срба на Косову и Метохији и зато што Србија није у ЕУ.
“Како критику могу да држе они чија је Влада, земљу задужила за додатних шест милијарди евра, односно 60 евра по секунди и отпустила 300.000 радника више него што је запослила”, рекао је Вучић.
Према његовим речима, напредњаци ће водити кампању чисту као суза и поновио да ни данас није рекао ниједну ружну реч о политичким противницима, нити изнео неку “прљаву квалификацију”.
Заменик шефа СНС најавио да ће та странка у понедељак, 6. фебруара, у скупштинску процедуру упутити предлог закона о јавним набавканма који, како је рекао, представља темељ за промену у политичком систему и борби против корупције.
Он је рекао и да ће напредњаци “узети лопате у руке” и чистити снег, како би деца бар у понедељак могла да иду у школу.
“Ми ћемо узети лопате и чистити оно што они не могу камионима”, закључио је Вучић.

4 коментара

  1. …. ‘zuti’ hoce da kazu – kao samodovoljstvu pojedinih lidera opozicije – nije mesto na politickoj sceni ?! Lukave igre, zaista – da se “brani” rezim od “terorista” – a koji, navodno “skrece udesno” ( radi glasova, naravno) ?! Providno, zar ne ?!

  2. SNS ima svoj program i glasaći će reći svoje.Toma Nikolić treba
    da se čuva izjava koje su slične DS oko EU jer stanje u toj
    organizaciji nije niti će biti doro za Srbiju. Evropa se kreće
    prema vlasti četvrtog Rajha mi Srbi smo oseli to dobro Njemačko.
    DS izgleda i SNS napustili su čvrće veze sa Rusijom i o tome će
    sledeći izbori kazati koliko ko vredi na politčkoj sceni Srbije
    Slušam šumove gde će većina glasova otići za one koji žele
    Srbiju slobodnu jaku sa Ruskim narodom.

  3. Светлост и топлина

    Осећају да ће на крају свог пута стићи тамо где нису ПЛАНИРАЛИ.
    Можда ће им простор за живот бити скучен,али ће добити оно
    што су додељивали гладним,сиромашним ( њиховом заслугом),
    и онима које су избацивали из њихових домова уз помоћ банака.
    Доста људи је остало без радних места,( додатак листа “Политика”) је са све већим списковима фирми које се ЗАТВАРАЈУ.Нова војска гладних и обесправљених људи ступа на
    сцену.Они ,верујем,неће више трпети, ову дружину превараната
    и узурпатора најодговорнијих положаја у земљи.Сад ће,народ,верујем,узети ствар у своје руке.То је слога са КОСМЕТА показала,којим путем треба да се крећемо.БЕЗ ДС_А
    СИГУРНО.СВЕ ОБЕЋАЛИ -НИШТА УРАДИЛИ,ИЗУЗЕВ КОРУПЦИЈЕ.Ту све
    норме испунише.

  4. Daleko od toga da podrzavam danasnju politiku DS-a,nikad ih nisam ni podrzavao, narocito ovakva nebulozna saopstenja.Medjutim ovo je samo posledica nedorecenosti jedne politicke stranke.Kad ste ih trebali srusiti Vi im pruzili podrsku, imaju potpuno pravo na komentar. Kad ste onoliku energiju mase usmerili na zrtvu jednog coveka i budimo realni recimo da je bila neadekvatna i postigla suprotni efekat.Okanite se praznih prica o smeni vlasti-smenite ih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *