01. фебруар – Николић би расписао референдум о Косову и Метохији

Фото: Архива

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је данас да би, ако дође на власт, расписао референдум на коме би се грађани Србије изјаснили о Косову и Метохији.
“Ако СНС формира владу, сешћемо за исти сто с представницима опозиције и установићемо предлог за Косово, с којим ћемо се обратити грађанима”, рекао је Николић у интервју за портал Телеграф.рс.
Он је поновио потребу за консензусом и навео да би позвао представнике свих политичких странака “да видимо шта ћемо са Косовом и Метохијом”.
“Многи кажу, фактичко стање је овакво. Хајде да видимо да ли треба да прихватимо то фактичко стање. Да ли је окупација и силовање фактичко стање или је нездраво стање. Да ли је све то у складу с Резолуцијом 1244. Зашто не инсистирамо да се врати оних хиљаду полицајаца и војника, да бар бране српску културну баштину”, додао је лидер напредњака.
“Ми никада не можемо да признамо Косово. Никада”, рекао је Николић, наводећи да се то неће учинити ни по цену да Србија никада не уђе у ЕУ.
“Чак и по ту цену. Ко смо ми политичари, да учинимо тако нешто. То може да призна само народ Србије. Онај ко жели да натовари грађанима тежак проблем, мора да их пита да ли су за то. Камо среће да је Тадић прихватио да о томе разговара с нама, ми бисмо сада сносили део одговорности”, истакао је Николић.
Према његовим речима, свакако треба изаћи пред грађане Србије, изаћи на референдум и предложити решење.
“Али оно решење о коме је постигнут консензус. Ако грађани одбаце решење – неће га бити. Ако га прихвате, биће га”, нагласио је лидер СНС и додао да је можда решење и промена Устава.
“О свему томе треба да се разговара. Сада председник мора да се понаша тако да је КиМ део Србије, јер га Устав обавезује на то”, рекао је Николић.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Država Srbija mora poći o dva faktička stanja koja su stvorila
    Srpska i Jugoslovenska vojna sila 1918 i 1945 godine. Ta stanja
    promenile su političke manipulacije na štetu Srbije.Nijedna
    stranka nema pravo menjati ona faktička stanja.Patriotska Srbija
    neće dozvoliti otuđenje njenog Svetog Kosmeta,sve sile su prolazne pa i ova okupaciona: političari netrčite da vam ovo
    nebude poslednji krug.IZBORI ĆE POKAZATI POLITIČKU REALNOS.

  2. Ovako se ponasa politicar koji nije iskren i koji zeli da hvata u mutnom. Sjedne strane kaze da nas Ustav prisiljava da gledamo kao da je koso u srbiji a onda pocinje sa temom referenduma na kojem bi narod odlucio da li smo za ocuvanje ili pustanje niz vodu. Ja sada pitam kako netko moze u opste da dodje na tu ideju da ljudi koji su se rodili u srbiji koji tu zive od prvog dana do smrti sada moraju da zive u nekoj tudjoj drzavi a samo zato sto politicari ne smiju da se zakace sa amerikom i njemackom. Nadalje Nikolic vrlo dobro zna da takav referendum moze da se izopaci i da na taj nacin izgubimo kosovo sto je izgleda i njegov cilj jer je totalno nejasan oko kosova. Pa zar Nikolic misli da ce na ovim izborima dobiti apsolutnu vecinu, ako tako misli onda jao se ga nama sa njim. Kad preslikate stanje Skupstine na Referendum onda je svakom jasno da u srbiji ima vise onih koji su protiv kosova neho za. Dali ce referendum vaziti ako na njega izadje 45% gradjana sa pravom glasa a za otcepljenje glasa 23% izaslis biraca. Dali se onda moze govoriti o nekom pravednom referendumu gde ce od 100 biraca za otcepljenje glasati 23 a ostali nisu vazni.Bio sam jedno vreme promisljao dali da glasam za SNS ali sada to ne dolazi u obzir, glasacu za SRS koja je jedina stranka u srbiji koja je za ocuvanje kosova. Svakodnevno pratim njihov sajt koji je daleko najbolji politicki sajt u srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *