30. јануар – Још један позив за смену Драшковића

БЕОГРАД – Члан Извршног одбора Српског покрета обнове и помоћник министра вера и дијаспоре Ђорђо Прстојевић рекао је данас да ће та партија нестати са политичке сцене уколико њен лидер Вук Драшковић не поднесе оставку, а странка се не врати изворном државотворном програму.
Он је у изјави достављеној медијима навео и да је у припреми декларација “Повратак” која, како је рекао, представља повратак програму СПО и позив свима који су странку у последњих 20 година напустили да се у њу врате.
“Доносећи самостално одлуку да СПО уђе у ‘Преокрет’, јавним одустајањем од Косова и Метохије и обрачуном са свима који у странци другачије мисле Драшковић је странку приватизовао и довео је у безизлазну ситуацију из које се може изаћи само његовим повлачењем”, рекао је Прстојевић.
Према његовим речима, у општинским и градским одборима странке је “расуло и огромно незадовољство чланства, јер је странка одступила од скоро свих програмских принципа на којима је заснована”.
Прстојевић је додао да се СПО, иако је у власти, понаша као опозиција, да су нарушени односи са коалиционим партнерима и да се одустаје од програма национално одговорне проевропске странке, а бирачима нуди сарадња са политичком опцијом са којом
СПО не дели исте вредности.
“Драшковић треба да покаже одговорност и повуче се, јер је због начина руковођења искључиво његова кривица за стање у којој се странка налази”, сматра Прстојевић.
Смену председника СПО до сада су тражили и поједини чланови те странке из Бора и Неготина, као и из различитих београдских одбора.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Posle devetog Marta svake godine ima sve manje,po pravilu
    glava kasno vidi da je telo trulo tako i Vuk sa pajtašima
    čeka da se usmrdi.Odlazi na doručak ali vrlo dobro zna gde
    je blagajna Kongresa ili Stejt Departmenta svejedo glavno je
    lova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *