26. јануар – Неизвесни локални избори на Косову

ЈАГОДИНА – Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да још није одлучено да ли ће локални избори бити одржани на Косову и оценила да ће то бити политичка одлука.
“Расписивање избора и на територији Косова и Метохије политичко је питање и, законски гледано, наравно да је Косово и Метохија територија Србије, међутим ми не можемо потпуно затворити очи пред реалношћу, која је оваква каква је, и сигурно је да ће бити донета политичка одлука око тога да ли ће локални избори бити расписани и за општине на Косову и Метохији”, рекла је она.
Како преноси јагодинска телевизија Палма плус, председница Скупштине Србије је поновила да ће парламентарни, покрајински и локални избори у Србији бити одржани до 11. маја.
“Ми ћемо сигурно имати парламентарне, покрајинске и локалне изборе у Србији до 11. маја, јер закон налаже да расписивање избора мора бити до 11. марта, а само одржавање избора могуће је на Ђурђевдан 6. маја, јер је то последња недеља пре истека рока или је могуће да избора буде и недељу дана пре 6. маја”, рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Извор: Бета

3 коментара

  1. Ni stida ni srama daju se izjave koje podležu odgovornosti od
    predsednice parlamenta,znači Crveno-Žuti Kosmet otpisali kao da
    je to dug Šiptarima svašta se dešava od političara koji nemaju
    patriotski osećaj državne svojine “DRUGOVI” polako nemojte žuriti sa otpisom.IZBORI NA SVIM NIVOIMA NA CELOJ TERITORIJI
    REPUBLIKE!!!Patriotska Srbija nepriznaje okupaciju Kosmeta to
    Okupator mora da zna.

  2. Није то политичко питање председнице.То је правно и уставно питање.Срам вас било. Па зар мислите да је памћење грађана србије сведено на неколико дана.Тадић, Стефановић па и госпођа свакодневно, као папагаји понављају, не одричемо се КиМ.Кад оно, међутим’Нема избора на КиМ!Кога бре ви замлаћујете.Вас треба усраном мотком и даће бог и јучерашњи Свети Сава да вам се суди за све што сте учинили овом напаћеном народу.

  3. Samo u Srbiji nije moguce naci znacajna dokumenta kao sto je Sporazum sa Eulexom. Ako bi bilo moguce videti taj dokument, onda uopste ne bi stvarala zabunu izjava predsednice skupstine Srbije. Da li je to politicko pitanje ili sustinsko, moze se videti iz tog dokumenta. Ako tamo pise da Srbija nije ta koja moze raspisivati izbore na Kosovu onda to nije politicko pitanje, vec tehnicko. Ako Srbija mora da postuje rezoluciju 1244, koja je dostupna, onda mora da raspise izbore na Kosovu. Ako poziva Srbe da ne izlaze na kosovske izbore, onda mora da raspise izbore. Ako vlada Srbije smatra da referendum u februaru proizvodi krivicno delo, onda mora jasno da kaze da su izbori raspisani od strane Srbije neprihvatljivi za Srbe na Kosovu. Dakle, nije samo crno-belo definisati pitanje izbora na Kosovu i tako najlakse oprati sopstvenu biografiju. Organizujete izbore u Kanadi, ali zato Srbi u Gracanici ne mogu da glasaju. Dovedite ih u Srbiju na glasanje. Neka izaberu partiju koja ce ih zastupati u ostvarivanju njihovih prava. Ne moraju da glasaju za svoje ~paralelne~ institucije. Neka glasaju za srpske institucije u Srbiji bez Kosova. Tako cete im najbolje pokazati da su stanovnici druge drzave i da administrativni prelazi nisu prelazi nego granice. Politicari iz vlasti, vi koji ste zamesili sve ovo, razmrsite ili se povucite iz vlasti. Dosta je vise ovih saljivih poruka gladnima i jadnima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *