18. јануар – Демарш због оцена Николаидиса

ПОДГОРИЦА – Влада Србије упутила је црногорској влади демарш због оцена које је недавно, поводом прославе 20. годишњице оснивања Републике Српске, изнео саветник председника Скупштине Црне Горе, писац Андреј Николаидис.
Како су у среду објавили подгорички листови “Дан” и “Вијести”, протестну ноту уручио је представник Амбасаде Србије у Црној Гори црногорском Министарству спољних послова и европских интеграција.
Из тог министарства и амбасаде агенцији Бета још није потврђено да ли су поменути медијски наводи тачни, јер су на оба места рекли да су особе које би могле да дају информације о томе “на састанку” .
Николаидис је у тексту који је 11. јануара објавио на подгоричком интернет порталу Порталаналитика, оценио да би нестанак Републике Српске било “цивилизацијски искорак”.
“Цивилизацијски искорак био би и да је Боле употребио динамит и пушке које је сакрио у дворани у којој су главари, духовници и уметници прослављали двадесетогодишњицу постојања Републике Српске”, написао је Николаидис, алудирајући на Божидара Станишљевића, који је признао да је у халу Борик унео експлозив и оружје.
Николаидис је објаснио да је Република Српска “нешто што је створено на злочинима који су осуђени у Хагу”.

Извор: Бета


Један коментар

  1. I to Srbi doživljvaju i preživljavaju od roda odrođenog. NEĆEMO
    KUKATI ALI ĆEMO PAMTITI.Ovde nisu u pitanju ZELENAŠI ILI BJELAŠI
    ovdeje doslovce mržnja,pakost koja nema kraja, političke bolesti koja prelazi u mestaziju. Bolest koja
    razarala porodice i bratstva u Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *