17. јануар – Русија води своју истрагу о трговини органима

МОСКВА – Русија је добила могућност да докаже да су власти Косова нелегитимне и да могу бити повезане са озбиљним криминалом, односно трговином људским органима, пише у уторак московски дневник Комерсант.
Лист наводи да на Косову суђење оптуженима за илегалну трансплантацију и шверц људских органа улази у завршну фазу, а да су починитељима, наводно, покровитељи били локални државни чиновници.
Комерсант пише да Русија води своју истрагу о том случају, као и да је већ прикупљена одређена количина значајног материјала. Министарство спољних послова Русије инсистира да их Државно тужилаштво преда ЕУ, али се то до сада није догодило, додаје лист.
Дневник пише да у руском МИП-у пажљиво прате приштински процес, који може имати озбиљне политичке последице. Ако суд одлучи да су криви, то ће бити јак доказ да на Косову постоји пракса обављања илегалних трансплантација.
Извор Комерсанта у руским дипломатским круговима је прецизирао да је на Косову “највероватније” постајала јединствена мрежа, и да је она, ако је веровати Карли дел Понте и Дику Мартију, функционисала уз подршку косовског руководства.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Светлост и топлина

    Иза свега стоје ЗЕМЉЕ ЗАПАДА и нико други. Они имају све
    технолошке могућности и људе да то “успешно” обаве.То је
    пуна и права истина. После сваког рата “добијау” мега боташи
    доста органа да продуже свој “бедни” сатански живот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *