11. јануар – Сакрио оружје да би га препродао

САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА – Лице које је признало да је оставило оружје и муницију у спортској дворани “Борик” у Бањалуци је радник дворане Бошко Станишљевић (61), јавила је РТ Републике Српске.
Позивајући се на сазнања агенције Срна, наводи се да се Станишљевић сам предао полицији.

Према незваничним информацијама, Станишљевић (61) је оружје сакрио како би га касније препродао, а на предају се одлучио када је схватио до каквих је последица довео његов чин.

Директор спортске дворане “Борик” Манојло Зрнић рекао је да је Станишљевић у радном односу у овој установи дуже од 20 година и да је последњих десет дана био на одсуству због боловања.
Приликом противдиверзионог прегледа дворане уочи свечане академије за јубилеј Републике Српске полиција је пронашла аутоматску пушку са пригушивачем и пет оквира, три килограма пластичног експлозива, две ручне кумулативне бомбе, две бомбе М75 и М52, полуаутоматску пушку и 330 комада муниције, као и штапине са упаљачем.
Тужилаштво БиХ упознато је са хапшењем једног лица, осумњиченог за поседовање веће количине наоружања и експлозива која је пронађена у дворани “Борик”, рекао је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.
“У координацији истражилаца МУП-а Републике Српске и тужилаца Посебног ођељења за организовани криминал проводе се активности са циљем потпуног расветљавања наведеног догађаја”, навео је Грубешић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *