Мајка Ангела и очух Борис

Пише Никола Врзић

Ако су и власти у Београду, попут оних у Приштини, прихватиле врховну власт НАТО-а, значи ли то да су последњем слободном парчету земље на Западном Балкану, између Ибра на југу и Јариња и Брњака на северу, дани одбројани? И да је раскорак између захтева Ангеле Меркел, која тражи укидање српских институција на Косову, и српског буџета за 2012. годину, који налаже наставак њиховог финансирања, само мали проблем који би ускоро могао да буде превазиђен…

 

Дугачка је рука Ерхарда Древса, команданта КФОР-а. Прешла је са Косова у Србију, прелетела преко Панчићевог врха, и на Копаонику у уторак поподне ставила лисице на руке Звонка и Жарка Веселиновића. Српска полиција и Безбедносно-информативна агенција били су ту, само, извођачи радова, да их утрпају у марицу и доведу у Краљево у притвор. А све у покушају да се Ангели Меркел покаже да се у Србији њене заповести – подстреци на путу европских интеграција – слушају, и да ће на исти начин и све преостале заповести бити послушане. Само ако се онима, који је тако пажљиво слушају, подари довољно времена, макар још један мандатић, још само мало власти над овом несрећном земљом…

ДРЕВСОВА ЗАПОВЕСТ БЕОГРАДУ
Звонко и Жарко Веселиновић ухапшени су у уторак поподне због сумње да су кријумчарили оружје (Звонко), односно да су подстрекивали на злоупотребу службеног положаја (Жарко). Како да не. Превише је неугодних подударности које нам не дозвољавају да поверујемо у овакво објашњење полиције на чијем је челу Ивица Дачић.
Браћу Веселиновић је, наиме, пре само осам дана командант КФОР-а, Немац Ерхард Древс, оптужио да стоје иза напада Срба на војнике КФОР-а код Јариња и Јагњенице (оних у којима су Срби својим телима насрнули на метке немачких, америчких и аустријских војника): „Насилни напад на Јарињу је организовао и лично водио Звонко Веселиновић. Имамо снимак тога, а на Јагњеници је водио и организовао његов брат, и имамо снимак и тога“. Али Древс није понудио ниједан једини доказ за своје тврдње, није јавности приказао снимке које тврди да поседује. Штавише, КФОР је званично српском Министарству одбране одговорио да таквог снимка нема; Министарство је тај документ, одговор Древсовог КФОР-а, и објавило.
Древсовим недоказаним оптужбама на рачун браће Веселиновић, при том, претходила је вишемесечна медијска кампања, очигледно оркестрирана јер је паралелно спровођена у Приштини, у западним медијима („Њујорк тајмс“) и београдским у иностраном власништву („Блиц“, „Б92“…) Кампања у којој је Звонко Веселиновић означен као „Аркан из Косовске Митровице“, човек који је запалио Јариње, шверцер нафте, плаћеник владе Хашима Тачија, док га је од оптужби да је убио Кенедија спасило само то што 1963. године није био рођен. У слепилу свог бешчашћа, овдашњи су медији далеко већи значај дали Веселиновићевој нафти него Тачијевим органима…
Све ове оптужбе, опет, нису биле поткрепљене иједним доказом. А како се све поклопило са уздизањем и опстајањем српских барикада Тачијевој држави, чији је важан ослонац (био) управо Звонко Веселиновић, није ли сасвим логично претпоставити да хајка против овог човека није организована због тога што он наводно јесте, већ да би се ослабио српски отпор независном Косову? Уосталом, зашто се, ако све ово нема везе са барикадама, медији на Веселиновића нису обрушили и пре него што су барикаде подигнуте, а онда и опстале пред ударима КФОР-а? Зашто српска полиција Веселиновића није ухапсила и пре него што га је Древс оптужио? У крајњој линији, да све није, само, представа за Ангелу Меркел, зашто га једноставно нису позвали на информативни разговор? Јер, човек се и јавно обавезао да ће се на сваки позив српске полиције одазвати: „Ја ћу доћи где год да треба, појавићу се и одговараћу за нешто, ако сам крив“, обећао је Звонко Веселиновић још у септембру.
Заправо, једине две тврдње о Звонку Веселиновићу које је било могуће проверити – тврдње медија да је рањен у Косовској Митровици и Древсова тврдња да је погођен гуменим метком у врат, о чему тобоже постоји и снимак – показале су се као лажне.

[restrictedarea]

Е због свега овога је хапшење Звонка Веселиновића, хапшење Србије. Зато што је српска власт, пошто је КФОР-у већ дала одобрење за рушење барикада, па и сама порушила неке, а успут и спречила долазак у помоћ Србима на барикадама, сада и сама почела да их хапси. По налогу команданта КФОР-а.
И тиме је и остатак Србије, баш као и њен део којим се влада из окупиране Приштине, прихватио врховну власт НАТО-а. У складу са Ахтисаријевим планом надгледане независности Косова и његовог анекса 11, који НАТО-у даје баш такву, „врховну надлежност на терену“… Иначе, управо на основу овог плана (који је Србија одбацила 2007) НАТО и тражи уклањање српских барикада, позивајући се на „право на потпуну и неометану слободу кретања“, коју себи може да обезбеди „било којим средством“. А додајмо и да је летошњи Споразум који је са КФОР-ом постигао Борко Стефановић – договор да КФОР заузме прелазе Јариње и Брњак – такође представљао спровођење одбаченог плана Мартија Ахтисарија, који је НАТО снагама дао право на „вршење дужности надгледања границе по потреби“…
Тако да на хапшење Звонка Веселиновића не треба гледати као на „спровођење владавине закона и права“, како то рече главни српски преговарач Борко Стефановић. Јер би Веселиновић, кад се већ у њега толико сумња, био приведен још много раније; а да се у овој земљи заиста спроводе закон и право, у притвору би можда налетео и на самог Стефановића, затвореног због одавања државне тајне (Акционог плана Владе Србије Американцима). Већ је ово покушај Београда Бориса Тадића да се умили немачкој канцеларки Ангели Меркел, у ишчекивању њене одлуке о српској кандидатури.

ТАДИЋЕВА ПОНУДА КОСОВА
А канцеларка је ове недеље у Приштини показала зашто је тамо дочекана као „мајка“ („Франкфуртер алгемајне цајтунг“); зато што је, истом приликом, Тадићу дала прилику да покаже да је Србији очух. Поновила му је, наиме, шта од њега тражи да би му дала статус кандидата за члана ЕУ и тиме му пружила зрнце наде пред надолазеће изборе и надолазеће преврате у његовој Демократској странки. „У директним смо контактима са Београдом и Србији смо јасно рекли да треба да успостави разумну робну размену са Косовом, што тренутно није случај, да се успостави контрола прелаза и укину паралелне структуре“, казала је после сусрета са Хашимом Тачијем, на приштинском аеродрому „Адем Јашари“. Тиме, наравно, није рекла ништа ново; само је поновила оно што је и Тадићу у лице, пред новинарима на конференцији за новинаре, рекла у августу ове године, а што је унето и у закључке Европског савета, у склопу захтева Србији да омогући ЕУЛЕКС-у да неометано изврши свој мандат и помогне независном Косову да заокружи своју државну независност.
Тадић јој је одговорио, па, контрадикторно. Да не употребимо неку тежу реч, коју бисмо иначе, без веће муке, пронашли у вокабулару председникове изворне професије. Елем, с једне стране, Тадић је urbi et orbi громко поручио да „нема тог притиска који ће ме натерати да одустанем од Резолуције 1244“ – оне која, јел’, гарантује суверенитет Србије над Косовом. А затим је, малтене у истом даху, саопштио да је сасвим спреман да од тог суверенитета одустане, заложивши се за стављање Резолуције 1244 ван снаге, односно за доношење новог документа који би „регулисао  питања која данас сви покушавају да реше, пре свега на северу Косова, и даје безбедносне гаранције за Србе у јужним општинама и може да обезбеди гаранције за наше манастире, историјско наслеђе и имовину“. О наставку суверенитета Србије над Косовом, примећујемо, ни реч. Узгред, тачно тако су америчке дипломате, после разговора с Тадићевим сарадницима, још почетком 2010. године описале председникове (неуставне, нечасне) намере. Депеша 10BELGRADE25: „Извесно разумевање за већу српску улогу на северу и над пет манастира на југу, у којем случају ће Београд ‘прихватити’, премда не и признати Косово (…) Ова опција највероватније осликава идеју за коју је Београд највише заинтересован“.
Да је заиста тако, најзад, потврдио је и сам Тадић, интервјуом скопском „Дневнику“, у којем је, као моделе за могуће решење косовског проблема, навео примере Северне Ирске, Источне и Западне Немачке из времена Хладног рата, и Јужног Тирола у Италији. Проблем код применљивости сваког од ових модела, наравно, састоји се управо у томе што означава пристајање на туђи суверенитет и самим тим одрицање од сопственог…
А ни то неће да буде крај. У више наврата тврдили смо, позивајући се на Викиликсове депеше, да је нашим лидерима јасно речено да на крају европског пута Србије стоји и формално признање независног Косова; наше је тврдње, коначно, потврдио и шеф српске дипломатије Вук Јеремић. Признао је ове среде да су му „четири министра спољних послова ЕУ рекли да Србија не може ући у Унију без формалног признања независности Косова (…) До сада нико у утицајним центрима моћи није размислио о било којој другој могућности за Косово, осим да Србија прихвати Ахтисаријев план и на крају призна независност Косова у пуном формалном смислу те речи“.
У међувремену је шизофрена (ето, изговорисмо ону реч) српска владајућа политика изродила још један производ који продубљује раскорак између српских ЕУ аспирација и борбе за очување Косова. Предлог буџета за 2012. годину, којим је предвиђено и – као и досад – финансирање институција државе Србије на Косову и Метохији. Свих оних чије укидање Ангела Меркел тако упорно тражи.
И таман помислисмо (уз извесно изненађење) да је куцнуо час да због косовског дела буџета похвалимо актуелну власт, кад, појавио се министар одбране Драган Шутановац и упозорио да, ипак, не журимо с похвалама. Поручио је Ангели Меркел да не брине, јер ће све да буде одрађено како је и тражила. Само да им да још мало времена на власти: „Србија се налази на европском путу, а чињеница је да у томе постоји политичка препрека, о којој је Меркелова говорила. То је укидање паралелних структура и том питању мора да се приступи аналитично. Не може се једним резом то учинити“. Па је здравство и школство навео као области у којима није могуће очекивати укидање српских институција. Акценат је, наравно, на ономе што министар није споменуо као немогуће за укидање, а то су српски органи власти у четири општине северног Косова. Нека се припреме за укидање. Прилика за то је, већ, наредно пролеће, када би на читавој територији Србије требало да се спроведу општински избори…

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. svi oni lazu protiv Srba i Srbije vec 20 godina. Sta jos treba da nam urade da bi smo shvatili?

  2. STRANI PLAĆENICI I NESRBI IZDALI SRBIJU I SRBIJI ISČUPALI SRCE KOSOVO PA NA PLADNJU POKLONILI SVOJIM VLADARIMA NOVOG SVETSKOG PORETKA ( OTVORENOG FAŠIZMA ) JEDINO RUSI BRANE NAŠ NAROD KOLIKO MOGU
    Normalno da će izdajnička vlast u Srbiji sve pokloniti svojim mentorima i nardbodavaocima za koje rade i Vojvodinu , i Rašku i što god se od njih bude tražilo.Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………i nemoguće je moguće.Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba i izdajnika nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj priče o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika su centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu i Kupresu.S našom bračom Srbima koji su primili Islam u Bosni trebamo dogovoriti osnivanje samostalnog kantona od opština Drvar, Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Kupres sa sedištem u Drvaru.Unsko-Sanski kanton okrenuti ka Republici Srpskoj i Srbima zvati ih braćom Islamske vere što nam i jesu.Nuditi muslimanima da se vrate u pradedovsku veru kao što je to uradio Emir ( Nemanja ) Kusturica.Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

  3. BRAVO PETRE PUN POGODAK IMAŠ,PO DVE REĆI POZNAJEM SA KOJE SI
    SRPSKE STRANE A TOSU: PLADANJ I OSEK ZA OSEK IME JE VEZANO SRPSTVO IZ SRPSKOG VOJVODSTVA U ONA VREMENA PRE KOMUNIZMA.NOVA
    VLAST UVODI HRVATŠTINU I POLAKO POSTAJE OSJEK.POKUŠALI SU SA BELIM MANASTIROM ZA SAD NISU USPELI,TAKOĐE I SELO BELO BRDO JOŠ
    SE TAKO ZOVE NA BANIJI I KORDUNU SVE SU PREKRSTILI.SLAŽEM SE DA
    MENJAMO RETORIKU I DA PRIHVATIMO VERSKE RAZLIKE KOJE SU NASTALE
    NE NAŠOM VOLJOM VEĆ PRVO SILOM I MODOM KAO ŠTO JE BILO MODERNO
    BITI ATEISTA NEZNAM DALI SU BILI SVI KOMUNISTI,MOŽDA NA PAPIRU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *