Evro „pukao“, nemačka štampa marke!

Piše Dragan Mraović

U toku su pripreme za uštampavanje, neizbrisivom bojom – na nove serije evra natpisa „nemački evro“. To bi bio jedini evro koji bi se prihvatao u Nemačkoj i služio bi da garantuje nemačku čistoću

„Znam da jedno telo povezano s nemačkim Ministarstvom odbrane, u skladu sa takozvanim planom ‘B’ koji se odnosi na verovatni krah evra, vrši pripreme za uštampavanje, neizbrisivom bojom, na nove serije evra natpisa ‘nemački evro’. U stvari, radi se o povratku na staru nemačku marku. ‘Nemački evro’ bi bio jedini evro koji bi se prihvatao u Nemačkoj i služio bi da garantuje nemačku čistoću“, izjavio je evroparlamentarac Mario Borgezi, član partije Liga nord (Severna liga).

BERLIN NA TAJNOM POSLU
Na taj način Nemačka priprema, paralelno sa insistiranjem na novoj poreskoj politici u Evropskoj uniji, a radi spasa evra, svoju odstupnicu, ukoliko bi evro zaraza zapretila i Berlinu. Pomenuti plan „B“ u svojoj konačnoj verziji znači hitni povratak na nemačku marku, koju, prema zapadnim izvorima, Nemačka već štampa u velikoj tajnosti u dve štamparije u Tičinu, u Švajcarskoj, od kojih jedna štampa ruske rublje i vijetnamske dongove. Novac se štampa u Švajcarskoj, jer zemlje članice monetarne unije, u skladu sa potpisanim obavezama, ne mogu da štampaju svoj stari novac.

[restrictedarea]

Ove informacije nisu zvanično potvrđene, ali dolaze iz ozbiljnih izvora, što je navelo Maru Bizoto, evroparlamentarca italijanske Severne lige, da zatraži hitan odgovor od Evropske komisije „kako bi se stvar razjasnila“: „Krah evra je sada svima znan, pa zato još više čudi što jedna zemlja, kao što je Nemačka, temeljni stub jedinstvene monete, već razmišlja o tome kako da se oslobodi Evropske unije. Naime, prema ekonomistima i stručnjacima iz branše, Berlin je već zadužio dve švajcarske štamparije da štampaju marke u velikim količinama“.
Ovo ponašanje ukazuje da Nemačka zna prave uzroke krize, o kojima javno ne govori ni Angela Merkel, i da je svesna u kakvom glibu je Brisel. U suštini, boljka je endemska i lečenje evra će samo privremeno da snizi temperaturu, jer nije suština u krizi privrede Zapada i evra, pošto su to samo spoljni simptomi ozbiljnog strukturalnog kancera liberal-kapitalističkog sistema koji metastazira u globalizmu. Ponašanje većine političara i medija u svetu je prilog istoriji hipokrizije, zato što iznose kao argumente navodne uzroke i potrebne „reforme“ kojima zamagljuju da je u toku operacija svetske finansijske elite kojom bi ona trebalo da zagospodari vladama demokratskih zemalja, kao u najnovijem slučaju Italije i Grčke. Te „reforme“ su usmerene na ukidanje socijalno odgovorne države, restrikciju prava i demokratskih sloboda, ukidanja prava na rad, povećanje poreza na dodatnu vrednost, odnosno PDV-a, restrikciju penzionih i zdravstvenih prava, na udar na ionako nedovoljne fondove za nauku i kulturu. To će se, razume se,  desiti i u Srbiji. Te mere se pravdaju time da su građani „živeli iznad  mogućnosti“, zbog čega se drastično smanjuju prihodi i životni standard porodica koje uopšte nisu živele „iznad naših mogućnosti“. Iznad mogućnosti je živela i živi malobrojna „elita“, upravo ona koja „optužuje“ građane Evrope, a manevriše kapitalističkim profitom i upravlja visokim svetskim finansijama.
U ovu situaciju svet je doveden upravo njihovim neodgovornim ponašanjem i virtuelnim berzanskim igrama, politikom zasnovanom na hohštaplerskim privatizacijama i divljoj liberalizaciji privrede. Srbija i ovo slepo sledi. Nezaposlenost na Zapadu, kao jedan od najtežih izraza krize, uzrokovana je i padom industrijskih profita u Evropi za 40 odsto, zbog prenosa industrijske proizvodnje u zemlje kao Brazil, Kina, Indija, Tajland, Tajvan, ali i Srbija, u kojima je koštanje radne snage dovedeno u sferu bescenja, a radnici na Zapadu su ostali zbog toga i bez posla. Sve to je učinjeno samo zato da bi međunarodni finansijski kapital očuvao svoj profit derući kožu celom svetu. Tu nema ni govora o socijalno odgovornom ponašanju. Primer za to je i borba za očuvanje takozvanog „spread-a“, odnosno marže koju određuju banke prilikom preprodaje novca služeći se isključivo sebičnom logikom špekulantskog profita. A u slučajevima kada se marža primenjuje na državne obveznice, stvar postaje besmislena, pošto državne obveznice podrazumevaju nacionalni i državni identitet, dok su berzanski indeksi, finansijske transakcije i špekulativne operacije na akcionarskim tržištima, po definiciji nadnacionalni i bezlični. Ova neprirodna dihotomija opstaje samo zato da bi svetski finansijski krugovi isisavali državnu dobit preko špekulacija sa državnim obveznicama, pri čemu imaju prećutnu saglasnost korumpiranih vlada koje slede interese visokog kapitala, a ne nacionalne interese onih koji su ih birali.

STVARNI NAUM MONDIJALISTA
Svetska ekonomska kriza se koristi i da bi mondijalistička finansijska i korporativna elita lišila autoriteta mehanizme demokratskog društva, zbog čega gube svaki smisao ustavne kategorije demokratskih država izražene u terminima „demokratija“, „narodni suverenitet“ i „socijalna država“. Privredne i finansijske oligarhije haraju Evropskom unijom i obesmišljavaju njen projekat koji bi imao smisla samo ako bi se održao kao Evropa nacija, a ne Evrounija. Ali Evropa naroda, koji unutar zajednice zadržavaju svoj istorijski identitet i različitosti je, po prirodi stvari, prepreka neobuzdanom haranju svetskih finansijskih elita i megakompanija iza kojih, opet, stoje imena velikih porodica, kao što su Rotšild ili Rokfeler, odnosno pravi guverneri naše planete.
U suštini divljeg liberal-kapitalizma i nadmoći finansijskih elita nad demokratskim institucijama nalaze se uzroci krize. Korumpirani liberal-kapitalizam je bankrotirao i mora da bude temeljno prevaziđen novim, socijalno pravednijim mehanizmom. Dok to ne prihvate oni koji suštinski vladaju svetom, a mala je verovatnoća da će se odreći egoističkih interesa, stvari će ići kako idu, odnosno ka kraju evra i same Evropske unije.
Budući da je evidentno da Nemačka preduzima i praktične korake za eventualni izlazak iz evrozone, pa i Unije, ukoliko joj interesi budu ugroženi, a koje neće ni slučajno da žrtvuje zarad evrounijske fatamorgane, možda bi bilo dobro da se Srbija ugleda na Nemačku i da prihvati da sve ima alternativu, pa i Evropska unija.

[/restrictedarea]

5 komentara

  1. Nije toliko bitno sta radi nemacka koliko je bitno sto mi radimo naopako protiv sebe.Sta treba ciniti:-Prvo pisat cirlicom ,bojkotovat prodavnice sa latinicom pricat srpski a ne sivi komunicirat,a cim budem u prilici kupicu tastaturu gde imaju cirlicna slov a filips pravi takve tastature ,drugo ispruzena tri prsta koje je vuk podmetnuo srbima a to je vatikanski znak sveto trojstvo trecinu pokrstit trecxinu proterat trcinu pobit ali u bozjoj veri pobedicemo

  2. ako neko misli da će se ponovo vratiti marke i lire grdno se vara. evro nije pravljen da bi tek tako propao i da bi se vracali nazad na marke.
    evro je napravljen da se ujedine sve evropske valute u jednu sto je korak ka jedinstvenoj svijetskoj valuti (onoj sotonskoj iz crkvenih knjiga).
    posto je dosao red da stonoska valuta stupi na scenu treba početi sa rusenjem evra, dolara, franka, funte, jena itd. navodno doslo je do krize (vjestacki napravljene) i sad kao sve se ljulja, pucaju banke, berze, velike kompanije (koje su vlasnistvo vatikana i iluminata), zatim dolazi na red pucanje ekonomija i vodecih valuta pa se nadje papa benedikt da kaže kako je spas u jednoj svijetskoj valuti (objavljeno u mnogo stranih novina još u oktobru i novembru), pa onda kao ekonomisti i vlade vodecih ekonomskih sila u svijetu odusevljeno to prihvate i kažu da je to najbolje rjesenje i onda na scenu stupa jedinstvena svijetska valuta koja neće biti stampana na paipru (necete imati kes) već će biti na karticama tako da niko neće moći da ima kes u slamarici. sve sto zaradite biće na racunu u banci (navodno to će biti bezbedno i niko neće moći da vas opljacka u šta će mnogi povjerovati), a ustvari uspostavlja se totalna kontrola nad svima.
    onda vise necete moći da kupite jaja i krompir u selu od neke babe jer baba neće imati masinu da vam skida pare sa racuna, a i da hoće neće je dobiti jer te masine će imati samo oni koji budu clanovi ekipe i njihovi poslusnici.

  3. tako je,pre ili kasnije uspostaviće se jedna svetska valuta,ova dešavanja su predigra tome.b

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *