28. децембар – Звечан и Митровица: референдум у фебруару

ЗВЕЧАН,КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Одборници општина Звечан и Косовска Митровица донели су на данашњим ванредним седницама одлуке да се у овим општинама распише референдум, у фебруару, на коме ће се грађани изјаснити да ли прихватају институције тзв. Републике Косово са седиштем у Приштини.
Одборници из редова Г17 Плус у Косовској Митровици остали су уздржани приликом данашњег гласања о референдум, пошто није прошао њихов предлог да референдумско питање гласи “Да ли сте за то да север Косова и Метохије остане под пуним правним суверенитетом Републике Србије”.
Одлуку о референдму данас би могли да донесу и одборници општине Зубин Поток, док ће у општини Лепосавић о томе одлучивати након заказивања седнице локалног парламента.
Референдум би, како је најавио председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, требало да буде одржан 14. и 15. фебруара, а на гласачком листићу грађани ће се изјаснити заокруживањем речи “да” или “не”.
Референдум ће спровести општинске комисије.
Образлажући иницијативу за референдум председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић рекао је да је то легалан начин изражавања воље грађана.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *