28. децембар – У три општине на северу КиМ данас о референдуму

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – У три од четири општине на северу Косова и Метохије сутра ће бити одржане седнице локалних скупштина на којима ће одборници расправљати о иницијативи да се на северу Косова организује референдум на којем би се грађани изјаснили да ли су за прихватање косовских ињституција.
Председник општине Лепосавић Бранко Нинић изјавио је Тањугу да седница локалног парламента у овом граду није заказана, истичући да је он лично резервисан према идеји да се грађани са севера Косова плебисцитарно изјашњавају о било ком питању па и о овом.
Нинић је рекао да мисли да било која општинска власт у Србији нема мандат да расписује референдум и да потези које повлачи локална самоуправа на северу Косова морају бити усклађени са државном политиком.
Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је Танјугу да ће у овом граду сутра бити одржана седница локалног парламента на којој ће прва тачка дневног реда бити питање организовања референдума на северу Косова. Председник Скупштине општине Зубин Поток Стеван Божовић изјавио је Тањугу да ће о референдуму бити речи на сутрашњој седници општине у оквиру тачке дневног реда која се бави актуелном политичко-безбедносном ситуацијом у Ибарском Колашину.
О референдуму ће, истовремено када и одборници у Косовској Митровици, расправљати и њихове колеге у Звечану, потврдио је председник ове општине Драгиша Миловић.+
Након заједничког састанка представника Срба са севера Косова, одржаног у недељу у Звечану, речено је да ће референдум највероватније бити одржан на Дан државности Србије, 15. фебруара.

Извор: Танјуг

5 коментара

 1. Ninicu, nece ti ama bas ni malo pomoci ta snihodljivost prema “velikom sefu”. Srbija se budi i dani malecnog diktatora i njegovih pulena a najvecih izdajnika u istoriji srbskog naroda se blize kraju. Otrezni se covece, slusaj svoj narod a i neka ti budu primer tvoje kolege iz ostalih KiM opstina.

 2. ČUVAM NASLOV JER VIDUM DA AKTUELAN CRVENO-ŽUTI RADE ONO ŠTO IM
  OKUPATOR NAREDI.NINIĆ JE PRODUŽENA RUKA CRVENIH.NINIĆU NEMOJ DA
  POSTANEŠ NIŠTAVAN JER U POLITICI IPAK TREBA SLUŠATI NAROD.OPASNA
  JE PODELA SAD KADA SE REŠAVA SUDBINA VAS I NAS OSTALIH SRBA.
  NAROD JE IZNAD STRANAČKIH INTERESA AKO SOCILALISTI SMATRAJU DA
  DA KOSMET NIJE DEO SRBIJE NEKA TO KAŽE VAŠ PREDSEDNIK,U OPŠTINI
  KOJOJ STE MOMENTALNO PREDSEDNIK IMA SRBA KOJI SMATRAJU DA JE
  KOSMET SRBIJA VO VJEKI VJEKOV NINIĆU.

 3. имате пуну подршку највећег дела србског народа у нашој држави и наше
  браће широм света.Референдум је најнепосреднији најдемократскији
  начин за своја основна људска права која будала то може вама то да
  оспорава у земљи и ван ње.само храбро и одлучно ваша борба је и наша
  ваша победа је победа васколиког српског народа ма где он живео.ова
  наша древна светилишта из далеке праисторије лепенски вир и винча
  сведоче наше непрекидно трајање читавих више од 8000 година.ми морамо
  опстати на овим просторима то је наша прапостојбина,наши манастири и црквве сведоче о нашој правој вери и нашем исправном правдољубивом путу кроз читаву нашу исрорију.до победе,христо се роди и нека нам је сретана и берићетна Србска 7520 година .

 4. Нинић је “лићно резервисан према референдуму”? Кога је брига за његову резервисаност, вежно је да грађани општине Лепосавић нису резервисани.Невероватне ствари се деђавају, општина која је тек 1956 г.постала “косовска” није за референдум?! Друго, па СПС је постао жући од жутих, јер Недељковић, начелник округа , који је жут нема ништа против референдума, а црвени Нинић је против, уствари против је Дачић, Мирин “мали ратлук”.

 5. Jadna vam majka, vazno je da ste se i vi PODELILI!! Ili vas je neko podelio, a vi to jos ne znate. Sto se, bre, ne ugledate na shiptare koji su nepodeljeni posvim pitanjima protiv Srbije. Svi znaju da narod nije za uspostavljanje shiptarskih institucija na severu, ali kad se to “kaze” referendumski, onda se dalje cuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *