21. децембар – Срби зауставили возила Еулекса и Кфора у Зупчу

ЗУПЧЕ – Срби који дежурају на барикади у Зупчу, на магистралном путу Косовска Митровица – Зубин Поток, спречили су данас поподне пролазак колоне возила Кфора, у којој су били и џипови Еулекса.
Након заустављања колоне и двадесетоминитног задржавања, Срби су возилима Кфора понудили да прођу, под условом да се џипови Еулекса врате, али су они то одбили и сва возила су се вратила у правцу јужног дела Косовске Митровице. Срби који су били на барикади рекли су да не могу дозволити пролазак припадницима мисије ЕУ према административном прелазу Брњак, а војници Кфора уколико желе могу наставити пут, што су они одбили, вративши се путем којим су дошли.
За то време на пункту у суседном селу Јагњеница припадници Кфора контролисали су сва возила која су из правца Звечана саобраћала према Зубином Потоку и обрнуто. Пре неколико дана, Срби су, такође, зауставили конвој Кфора, у којем су били припадници Еулекса. Тај конвој је наставио пут према крајњем северу Косова, али тек пошто су се возила Еулекса вратила назад.
Срби су недавно померили барикаду која се налази у Зупчу за око 500 метара према Зубином Потоку, тако да сада дежурају на барикади која се налази на раскрсници пута који води према Јагњеници, односно Звечану и према јужном делу Косовске Митровице.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. БОРБА ДО КРАЈА – БИТИ ИЛ НЕ БИТИ на КиМ јер Срби су свесни да одустајање води дирекно у егзодус и неће то дозволити буквално по сваку цену. Бранећи себе и свој опстанак Срби на косову бране целу Србију и ЦЕЛО СРПСТВО исто онако као ЦАР ЛАЗАР И СРПСКА ВОЈСКА 1389 у косовској бици у којој су до ногу потукли три пута бројнијег непријатеља – БОЈ НЕ БИЈЕ СВИЈЕТЛО ОРУЖЈЕ ВЕЋ БОЈ БИЈЕ СРЦЕ У ЈУНАКА тако је вазда било и биће

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *