21. децембар – Еулекс без коментара на хапшење Веселиновића

ПРИШТИНА – Портпарол Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је данас Тањугу да у Еулексу немају коментар на хапшење браће Веселиновић.
На питање да ли Еулекс води истрагу против Звонка и Жарка Веселиновића, Гудељевић је рекла да Еулекс не коментарише истраге које су евентуално у току.
Звонко Веселиновић из Косовске Митровице и његов брат Жарко ухапшени су јуче на Копаонику.
Звонко Веселиновић је ухапшен због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а његов брат Жарко због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.
Они су пребачени у Краљево где би требало да буду саслушани.
Разлози за хапшење не би требало да имају везе са изјавом команданта Кфора Ерхарда Древса који их је пре недељу дана означио као главне организаторе нереда на прелазима Јариње и Јагњеница, речено је Тањугу у Министарству за КиМ.

Николић: Веселиновић помагао Србима

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Томислав Николић сматра да ће бити потребно доста доказа да се оправда хапашење Звонка Веселиновића, који је како тврди, помогао Србима да издрже три најтежа месеца на барикадама.
“Никад ниједног криминалца нећемо да заштитимо, али ми се чини веома индикативним зашто Звонка Веселиновића хапше баш у овом моменту”, рекао је Николић новинарима испред зграде Прекршајног суда.
Он је додао да је СНС и раније говорила да не вреди у јавности оптуживати Веселиновића да је криминалац већ, уколико је то потребно, онда треба да то ураде органи који су за то задужени.
“Претпостављам да ово није почетак укидања српских институција”, казао је Николић и додао да чека да види шта се Веселиновићу ставља на терет.
Лидер Српске напредне странке Томислав Николић стигао је раније данас у Прекршајни суд у Београду, где треба да му почне суђење због непрописног лепљења страначких плаката у Шапцу, у априлу ове године.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. “nema primjedbi” – eto to ti je ?! A dvolicenje i tajna diplomatija “pro-srpskog’ rezima se nastavlja ?! Sramota, misle da ce laznim optuzbama i hapsenjem srpskih junaka skrsiti otpor na KiM ??!! A misnistar policije kaze o rezoluciji 1244, u proslom vremenu ( “BILO JE predvidjeno”) ?! Eto vam slike ove, odavno propale politike !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *