15. децембар – Аустријска опозиција:Понашање Еулекса-скандалозно

БЕЧ – Актуелно понашање представника Еулекса на северу Косова “представља скандал”, оценили су лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе и портпарол ове странке за европска питања Јоханес Хибнер.
„Док највиши представници ЕУ стално говоре о мировном пројекту Европе тренутно се напаћеном становништву одбија хитно потребна хуманитарна помоћ“, истакли су они у саопштењу.
Штрахе је оценио да очигледно важним доносиоцима одлука смета што је помоћ упућена из Русије, те додаје да је због актуелног понашања Еулекса често пропагирана „заједничка безбедносна и спољна политика ЕУ“ у лошем светлу.
Иако особље Еулекса треба да се понаша неутрално ствара се утисак да гурају интересе НАТО, односно САД, на штету Срба на Косову, нагласио је лидер најутицајније опозиционе партије у земљи, која је према анкетама већ друга политичка снага у Аустрији.
„Нажалост обистињују се поново наше стрепње на које стално, од признавања међународно правно спорне независности Косова, указујемо. Упућујемо апел аустријском канцелару Вернеру Фајману и шефу дипломатије Михаелу Шпинделегера да сместа уложе протест председнику Европске комисије Жозе Мануел Барозу и шефици европске дипломатије Кетрин Ештон“, рекао је Штрахе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *