14. децембар – Ђилас демантовао да је тражио смену Јеремића и Богдановића

БЕОГРАД –  Потпредседник Демократске странке и градоначелник Београда Драган Ђилас демантовао је наводе листа “Данас” да је на седници Главног одбора ДС тражио смену или оставку министра спољних послова Вука Јеремића и министра за Косово и Метохију Горана Богдановића.

Ђилас је, како наводи лист “Данас” у данашњем издању, у писаној изјави том листу оштро демантовао да је тражио смену или оставку Јеремића и Богдановића, што је “Данас” објавио јуче на насловној страни.

Он је навео да је на недељној седници Главног одбора ДС, у контексту недобијања статуса кандидата за чланство у ЕУ, поставио и питање “одговорности нас самих”, а онда и два најодговорнија, ресорна министарства – Министарства иностраних послова и Министарства за Косово и Метохију

“Нетачно је да сам као заменик председника Демократске странке, на у недељу одржаном Главном одбору, тражио смену министра иностраних послова Вука Јеремића због тога што Србија није добила статус кандидата.

Тачно је да сматрам и то сам и у недељу изнео пред чланством, да је став Немачке и још неких земаља неправедан и да је према Србији заузет некоректан став ако се у обзир узму сви кораци које је држава предузела. Одговорност за недобијање статуса кандидата није само на Србији, али смо истовремено ми ти који свакако треба да преиспитамо шта смо још евентуално могли да урадимо да до кандидатуре дођемо.

У том контексту сам поставио питање одговорности нас самих, а онда и два најодговорнија, ресорна министарства – Министарства иностраних послова и Министарства за Косово и Метохију”, објаснио је Ђилас у писаној изјави коју је објавио “Данас” у онлајн издању.

Извор: РТВ, Данас

Један коментар

  1. Sančo Pansa

    Vjerovatno se DS nosi mišlju da na mjesto Ministra Jeremića stave Čednu Jovanović, kako bi uspješno obavio ono oko čega se oni klackaju;htjeli bi al ne znaju kako:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *