13. децембар – Пастор: Тренутно стање у Србији неодрживо

СУБОТИЦА – Са политиком “и Косово и Европска унија” Србија не може да добије статус кандидата, јер се та два правца искључују, изјавио је за мађарску Дуна телевизију председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор, а преноси интернет портал Vajdasag Ma.

Несхватљиво је да власт и даље мисли да може добити статус кандидата тако што ће да релативизује став 22 земље ЕУ, које су Косово признале као самосталну државу, рекао је Пастор, додајући да се такво стање не може одржати.

По мишљењу председника СВМ, унутрашња политика Србије је тренутно као боксер коме одбројавају до пет, а да ли ће устати до девет – за сада није сигурно.

На тај начин желим да кажем да ће “косовска прича” до те мере преовладати српском политичком сценом, да се практично о ничем другом неће причати, па ни у парламенту неће бити омогућен редован рад, што може угрозити и усвајање буџета, сматра Пастор, који истиче да су у наредном периоду у Србији могућа два сценариа.

Први је, да се већ током зиме, дакле у децембру или јануару распишу избори, што би било корисније за све, а други сценарио је да ће Србија добити привремени буџет, што значи да се наставља агонија и обмањивање јавности, каже Пастор.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. …. a da li bi se g-din Pastor, ‘menjao’ sa prosecnim ziteljem “delvideka” u pogledu imovnog stanja i standarda ???? Poznata je stvar, da manjine (bilo umiljate ili ne) – “sisaju dve ovce” ?! I cim zakukaju o “ugrozenosti” – eto odmah “utehe” ( novac uglavnom) ?! Zar nije ironija, da ‘delvidecki’ “novi Madjari” – kako ih “stari i pravi” prezrivo nazivaju ( da ne znaju dobro madjarski itd.) -( a zapravo su – uglavnom asimilovani, slovenskog porekla ?!) – odjednom postaju najveci pobornici “64 zupanije” ???!! Valjda da bi ‘dokazali’ svoju “dostojnost”… Tuzno, zaista….. A jedan ‘lalinska’ kaze : ” Sedi di si, (jer) ni za di si nisi ..” ????!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *