13. decembar – Evropska policija na Kosovu dobila naredbu da ne pusti ruski konvoj sa humanitarnom pomoći

Saradnici misije EUleks na Kosovu ponovo ne puštaju ruske kamione sa humanitarnom pomoći preko prelaza Jarinje na administrativnoj liniji između uže Srbije i Kosova. Pošto su dva kamiona uspešno prošla neophodne carinske formalnosti, procedura je bila obustavljena bez objašnjenja. Kako je saopštio dopisniku Itar-Tasa komandir smene EUleksa, „dobili smo naredbu od komande da prekinemo puštanje automobila iz ruske kolone i da čekamo dalje naredbe. Komanda nam nije objasnila uzroke i nije saopštila bilo kakve detalje“, dodao je on. Trenutno samo dva od 25 kamiona prešla su administrativnu liniju i ušla na Kosovo.

Čim se pročulo da je Euleks blokirao ruski konvoj, Srbi su blokirali kod mosta u Zvečanu deset džipova Euleksa u kojima su 22 pripadnika misije, a koji prema odluci šefa misije Gzavije de Marnjaka treba da obezbede ruski konvoj.

Izvor: Glas Rusije

Jedan komentar

  1. ovde je na delu ogolicena Tadiceva Eulex misija koja treba da donese PRAVDU ( za koga?) na KiM. Ovo treba da zna cela Srbija pa cak i najmanje dete. Srbi na KiM su JEDINI na svetu koji se otvoreno bore protiv zla ovoga veka a Evropa polako ali sigurno placa danak svom djavoljskom licemerestvu, gramzivosti i lazi. Sloboda,Istina, Pravda uvek pobedjuju,pa nek se na njih i ceka dugo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *