13. децембар – Европска полиција на Косову добила наредбу да не пусти руски конвој са хуманитарном помоћи

Сарадници мисије ЕУлекс на Косову поново не пуштају руске камионе са хуманитарном помоћи преко прелаза Јариње на административној линији између уже Србије и Косова. Пошто су два камиона успешно прошла неопходне царинске формалности, процедура је била обустављена без објашњења. Како је саопштио дописнику Итар-Таса командир смене ЕУлекса, „добили смо наредбу од команде да прекинемо пуштање аутомобила из руске колоне и да чекамо даље наредбе. Команда нам није објаснила узроке и није саопштила било какве детаље“, додао је он. Тренутно само два од 25 камиона прешла су административну линију и ушла на Косово.

Чим се прочуло да је Еулекс блокирао руски конвој, Срби су блокирали код моста у Звечану десет џипова Еулекса у којима су 22 припадника мисије, а који према одлуци шефа мисије Гзавије де Марњака треба да обезбеде руски конвој.

Извор: Глас Русије

Један коментар

  1. ovde je na delu ogolicena Tadiceva Eulex misija koja treba da donese PRAVDU ( za koga?) na KiM. Ovo treba da zna cela Srbija pa cak i najmanje dete. Srbi na KiM su JEDINI na svetu koji se otvoreno bore protiv zla ovoga veka a Evropa polako ali sigurno placa danak svom djavoljskom licemerestvu, gramzivosti i lazi. Sloboda,Istina, Pravda uvek pobedjuju,pa nek se na njih i ceka dugo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *