1. децембар – Срби са КиМ без руског држављанства

МОСКВА – Руски председник Дмитриј Медведев проучио је захтев косовских Срба за руско држављанство, али по Закону о држављанству Русије није у могућности да одговори на њихов захтев, рекао је Тањугу портпарол Министарства спољних послова Русије Александар Лукашевич.
Он је на брифингу у Министарству спољних послова Русије казао да је Медведев такође рекао да ће Русија послати све врсте хуманитарне помоћи Србима на северу Косова и кроз Унеско помоћи обнову порушених српских православних светиња.

4 коментара

  1. Оливера Петровић

    Ово је била изванредна, за сада јединствена, прилика да Русија легитимно појача и учврсти своје присуство, а тиме и утицај, на Балкану. Штета што су руски политичари спремни да је пропусте.

  2. Ольга (Москва)

    Руски политичари – непријатељи руским православним народом.
    Русија везане руке и ноге и присилили да гледа како муке њене сестре.

  3. Balkan je oduvijek bio interesna zona Njemaca. To je jedina njihov “kolonija” u svijetu. Rusi bi nam rado pomogli , ali se ne smiju zamjeriti nijemcima zbog gasovoda Severni tok. Tako da su sada partneri sa nijemcima, a ovi se sada odvajaji od SAD-a. Da su ostali na Kosovu 99`, bilo bi drugacije, ali sada su nijemci dosli prije njih…

  4. Medvjedev je prozapadni neolibelarist. Davanje smjernica ruske spoljne politike stoji u nadležnost predshjednika Rusije. Iako Medvjedevu jasno da dok je Putinov duk krepak, Medvjedevih poslednjih pet minuta istiću reizborom Putina u proljeće slijedeće godine.

    Za aktuelnog predsjednika Ruske federacije Medvjedeva da hoće, mogao bi s lakočom da nađe put i Srbima na sjeveru KiM ulije ozbiljnu nadu u dobivanje ruskog državljanstva. On to nije ni pokušao i koristi još preostalo vrijeme da Zapadu i Natou ne stane na rep, zlu netrebalo ako dođe kasnije do ozbiljnog sukoba između Putina i Medvjedeva. I ne bi me čudilo da Medvjedev drži Zapad kao rezervnu odstupnicu za “svaki slučaj”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *