1. децембар – Ристић тражи да се Кфор повуче у Јагњеници

ЗУБИН ПОТОК – Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић у разговору са командантом Кфоровог тима за везу, Швајцарцем Адолфом Конрадом, затражио је слободу кретања за грађане који користе пут Зубин Поток – Звечан.
Тај пут војници Кфора су блокирали након операције уклањања барикаде у Јагњеници. Ристић је са Конрадом разговарао о ситуацији у селу Јагњеница где је Кфор у понедељак пробио барикаду а Срби поставли нове.
Он је новинарима после састанка рекао да ће сутра у десет часова у Зубином Потоку наставити разговор са представницима Кфора сусретом са командантом који је руководио операцијама на Јагњеници минулих дана. Ристић је од Кфора затражио да поштује и не излази изван оквира мандата који им је поверен, како би се пронашло одрживо решење за ситуацију на северу Косова.
Конрад је рекао да нема мандат да даје изјаве, већ да је ту како би прикупио информације са терена и пренео их команди Кфора. Он је са још неколико војника Кфора обишао барикаде које су Срби поставили у уторак и блокирали Кфор који се и даље налази окружен са три стране земљаним препрекама на путу Зубин Поток – Звечан у Јагњеници.

Један коментар

 1. Светлост и топлина

  НАТО полако губи битку са мирним протестом.У осталом код њих
  је развијен цео систем мирног бунта.За њих је најопаснији тај
  тихи,мирни бунт. Тада не знају како да поступе. У осталом они
  су сами органозовали “арапско пролеће”- мирне демонстрације.
  Сад им се све враћа као “бумеранг”. Многе владаре су тако
  уклонили са власти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *