08. decembar – Prelaz Jarinje opet u blokadi

JARINJE – Srbi su danas u 13:30 ponovo blokirali put Raška – Leposavić ispred administrativnog prelaza Jarinje, čime je obustavljen saobraćaj preko ovog prelaza koji je funkcionisao jutros od devet sati.
Građani su postavili nove barikade na magistralnom putu koji od Raške vodi prema prelazu Jarinje tako što su preko obe saobraćajne trake preprečili drva i time onemogućili prolaz vozilima.
Barikada ispred Jarinja bila je uklonjena jutros a pripadnik Euleksa koji se nalazi na prelazu Jarinje rekao je Tanjugovom izveštaču da je saobraćaj preko prelaza funkcionisao jutros od devet sati.
Srbi ispred Jarinja na kosovskoj strani preusmeravaju vozila na alternativni putni pravac koji zaobilazi prelaz Jarinje.

Kfor utvrđuje punkt kod Jagnjenice

JAGNJENICA – Na putu Zubin Potok – Zvečan u Jagnjenici Kfor je i danas nastavio da radi na utvrđenju kontrolnog punkta koji je postavljen nakon što su Srbi uklonili barikade u tom mestu.
Vojnici austrijskog Kfora u Jagnjenici oko punkta razvlače bodljikavu žicu a na sporednom putu gde dežuraju Srbi postavlili su rampu koju prilikom prolaska automobila podižu.
Pored vojnika Kfora na tom punktu su i pripadnici kosovske policije.
Kako je Tanjugovom izveštaču rekao jedan austrijski vojnik, iako je sve pročišćeno, još uvek se ne vrši kontrola saobraćaja, jer za to ne postoji naredba iz komande.
Pripadnici operativne rezervne jedinice iz Austrije i Nemačke koja je došla tokom leta kao pojačanje Kforu obezbeđuje kontrolni punkt u Jagnjenici, a smenjuju se na 48 sati.
Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je uklonjena i jedina barikada na putu ka Raškoj pre administrativne linije sa severom Kosova i Metohije.
“Ne postoje više barikade na tom putu, pošto su Srbi i sa druge strane administrativne linije bili spremni da je uklone”, rekao je Dačić novinarima u Palati “Srbije”.
Ministar je dodao da danas neće biti moguć prevoz tim putem, ali je najavio da se intenzivno radi na što bržem osposobljavanju puta za protok vozila.

Jedan komentar

  1. Sančo Pansa

    Zahvaljujući ovim hrabrim ljudima možemo biti srećni da danas nije počela predaja KiM amerikancima. Nevjerovatno koliko su odvažni i snalažljivi ovi ljudi…divim im se svim svojim bićem. Opkoljeni najozloglašenijim od svih krvoloka NATO-ŠI-ima i još pride bez podrške vlasti u svojoj zemlji oni su uspjeli da obave posao i pomrse im konce rizikujući svoje i živote svojih dragih. Vjerujem da su obezbijedili sebi mjesto u našoj bogatoj istoriji,sve je deblji spisak izdajnika a Junaka se lista otanjila. SVAKA IM ČAST! ONI SU PRAVI SRPSKI VITEZOVI! Brzo će vama i nama doći nacionalisti na vlast sa g-din Koštunicom na čelu…onda će nam sve biti bolje i lakše. SREĆNO I VJEČNO HVALA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *