08. децембар – Прелаз Јариње опет у блокади

ЈАРИЊЕ – Срби су данас у 13:30 поново блокирали пут Рашка – Лепосавић испред административног прелаза Јариње, чиме је обустављен саобраћај преко овог прелаза који је функционисао јутрос од девет сати.
Грађани су поставили нове барикаде на магистралном путу који од Рашке води према прелазу Јариње тако што су преко обе саобраћајне траке препречили дрва и тиме онемогућили пролаз возилима.
Барикада испред Јариња била је уклоњена јутрос а припадник Еулекса који се налази на прелазу Јариње рекао је Тањуговом извештачу да је саобраћај преко прелаза функционисао јутрос од девет сати.
Срби испред Јариња на косовској страни преусмеравају возила на алтернативни путни правац који заобилази прелаз Јариње.

Кфор утврђује пункт код Јагњенице

ЈАГЊЕНИЦА – На путу Зубин Поток – Звечан у Јагњеници Кфор је и данас наставио да ради на утврђењу контролног пункта који је постављен након што су Срби уклонили барикаде у том месту.
Војници аустријског Кфора у Јагњеници око пункта развлаче бодљикаву жицу а на споредном путу где дежурају Срби поставлили су рампу коју приликом проласка аутомобила подижу.
Поред војника Кфора на том пункту су и припадници косовске полиције.
Како је Танјуговом извештачу рекао један аустријски војник, иако је све прочишћено, још увек се не врши контрола саобраћаја, јер за то не постоји наредба из команде.
Припадници оперативне резервне јединице из Аустрије и Немачке која је дошла током лета као појачање Кфору обезбеђује контролни пункт у Јагњеници, а смењују се на 48 сати.
Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је данас да је уклоњена и једина барикада на путу ка Рашкој пре административне линије са севером Косова и Метохије.
“Не постоје више барикаде на том путу, пошто су Срби и са друге стране административне линије били спремни да је уклоне”, рекао је Дачић новинарима у Палати “Србије”.
Министар је додао да данас неће бити могућ превоз тим путем, али је најавио да се интензивно ради на што бржем оспособљавању пута за проток возила.

Један коментар

  1. Sančo Pansa

    Zahvaljujući ovim hrabrim ljudima možemo biti srećni da danas nije počela predaja KiM amerikancima. Nevjerovatno koliko su odvažni i snalažljivi ovi ljudi…divim im se svim svojim bićem. Opkoljeni najozloglašenijim od svih krvoloka NATO-ŠI-ima i još pride bez podrške vlasti u svojoj zemlji oni su uspjeli da obave posao i pomrse im konce rizikujući svoje i živote svojih dragih. Vjerujem da su obezbijedili sebi mjesto u našoj bogatoj istoriji,sve je deblji spisak izdajnika a Junaka se lista otanjila. SVAKA IM ČAST! ONI SU PRAVI SRPSKI VITEZOVI! Brzo će vama i nama doći nacionalisti na vlast sa g-din Koštunicom na čelu…onda će nam sve biti bolje i lakše. SREĆNO I VJEČNO HVALA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *