06. децембар – Коштуница: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВУ ПОЛИТИКУ И НОВИ ДРЖАВНИ ЦИЉ

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница поручио је данас да је сазрело време за нову политику и утврђивање новог државног циља, а то је политички и војно неутрална и економски стабилна Србија.

„Ако Србија 9. децембра не добије кандидатуру за улазак у Европску унију грађани неће ништа изгубити. Притисци и уцене око добијања кандидатуре, којих је ових дана све више, добар су повод да се коначно поведе озбиљна расправа којим путем земља треба даље да иде“, истакао је Коштуница..

Коштуница је поручио да, уместо досадашњег циља да Србија постане чланица ЕУ, нови национални циљ треба да буде политички и војно неутрална и економски стабилна Србија.

„Наш је интерес да имамо добру и развијену економску сарадњу са државама ЕУ, као и са свим другим државма. Једино добро и право решење за Србију је да се успостави национално јединство око ове нове националне политике“, истакао је Коштуница.

4 коментара

  1. Nova politika države Srbije može biti ako joj savetnici nisu
    sadašnja okupacina sila odnosno njeni Ambasadori.Naše iskustvo
    je veliko i treba ga iskorititi.Pametniji je rekao mi nismo ni
    Istok ni Zapad mi stojimo tu gde su Nemanjići kamen Srpski
    ugradili.Sa Istoka nam svetlost dolazi,ekonomska stabilnost sa te
    strane je sigurnija,od Zapada dolazi samo rat to nas istorija uči.

  2. Problem je sto ovo moze da shvati mali broj ljudi koji razmisljaju svojom glavom. Ostalima je dovoljno samo sto cuju u Dnevniku 2. A, tamo jos uvek cuju samo da “EU nema alternativu”.

  3. Apsolutno je doslo vreme za promene ! Svako odlaganje promena ce sasvim sigurno jako skupo da nas kosta !

  4. Срамота ме од оволиког понижења које доживљавамо сваки дан. Сасвим сигурно да је сарадња са свим земљама, пре свега САД-а и ЕУ, али ништа мање ни са великим земљма Русијом и Кином неминовна. Сва производња из Србије може се плаирати у Русију с којом имамо посебан уговор, али нажалост упропашћени су сви важнији производни капацитети. Нисам нигде прочитао захтев Србије да јој се намири штета НАТО бомбардовања, које је докрајчило привреду Србије. Ваљда је дошло време да се окренемо себи и својим интересима а то је за добробит народа који живи у Србији. Зато ваља подржати идеју Коштунице и направити програм који би обезбедио напредак Србије. Пуче нам кичма од сагибања пред онима који би нам морали намирити штету коју су направили! Ово је укратко изнето мишљење и било би ми задовољство то подробније изнети. Ваљда ће бити прилике?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *