Инвестиција за будућност

Пише Александар Ђаја

Нови затвор у Падинској скели ће ући у историју као једина инвестиција владе Мирка Цветковића у досадашње три и по године власти која ће се у блиској будућности – вишеструко исплатити!

 

Око 22.000 Срба са Косова и Метохије затражило је држављанство Руске Федерације, јер власт матичне државе Србије није у стању да заштити њихов живот и осигура опстанак њихових потомака на вековном српском огњишту. Упућених режиму Бориса Тадића 22.000 шамара српског народа, јесте најсрамнија страница неке власти у новијој историји Србије, а можда и у историји Србије уопште! И док шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разуме мотиве косовских Срба и тврди да ће Русија „бранити права Срба где год да живе“, а лидер Комунистичке партије Русије Генадиј Зјуганов поручује: „Срби су нам блиски по језику, духу и култури, и ако желе да постану држављани наше државе треба да им пружимо руку и подржимо њихова стремљења“ – председник Србије Борис Тадић током посете Лондону саопштава новинарима најновију пацифистичко-футуристичку визију: „Када сам данас обишао Олимпијски парк дошао сам на нову идеју – да заједнички у региону организујемо Олимпијске игре у будућности!“

22.000 ШАМАРА

[restrictedarea]

Какав ли то образ имају данашњи српски властодршци када после 22.000 шамара својих очајних сународника, препуштених на милост и немилост шиптарским кољачима (сада преобученим у „Арманија“) и њиховим НАТО спонзорима, уместо да истог трена поднесу оставке и признају немоћ да српски народ заштите политичким и(ли) војним средствима – лансирају спрдњу о Олимпијским играма?…
Уместо да истог трена оставку поднесе Мирко Цветковић, чији Кабинет од „противприродног конституисања“ 2008. године функционише искључиво као „јавни сервис“ режимских странака и српских тајкуна, он не само да не размишља о Косову и Метохији, већ од следеће године преузима све контролне функције досадашње Управе за јавне набавке, чиме власт постаје једини контролор својих сопствених тендера!… Уместо да истог трена оставку поднесе министар полиције Ивица Дачић, ако не због 22.000 шамара, а оно зато што када су Шиптари и КФОР 27. септембра на прелазу Јариње рафално пуцали бојевом муницијом по ненаоружаним Србима није смео да због америчке забране примакне српску жандармерију тзв. „административној линији“, чак ни на домет артиљеријског зрна, а камоли корак ближе, него наставља да блефира грађане Србије „запаљивом реториком“ козметичке природе!… Уместо да истог трена оставку поднесе министар војни Драган Шутановац, који и сам признаје да Србија није спремна за рат (самим тим ни да заштити било ког грађанина, па ни своје сународнике на Косову и Метохији), он се поноси чињеницом да је Србија по наредби НАТО-а практично уништила своје целокупно наоружање и све што евентуално може да угрози слободно вршљање НАТО-а по нашем небу и земљи. А поготово је поносан на своју интензивну „војну“ сарадњу са Удружењем америчких ловаца на зечеве и фазане, које се назива – Национална гарда Охаја!… Најзад, уместо да истог трена оставку поднесе, разуме се, и председник државе Борис Тадић, то се питање пролонгира за период када и последњи Србин буде протеран са Косова и Метохије, а Олимпијске игре на Балкану буду успешно завршене!

ЛУДИ ПЕСНИЦИ
Није срамота бити мали, нејак и немоћан. Није срамота бити мала, нејака и немоћна Србија, пред монструозном, малигном и злочиначком НАТО химером. Али, срамота је бити лажљив и неморалан. А највећа је срамота – бити лицемеран! Министар за Косово и Метохију у влади Србије Горан Богдановић је оценио пре недељу дана да су захтеви појединих косовских Срба да добију држављанство Русије штетни и да се то „коси са патриотизмом“, као и да је „симптоматично то што су захтеве потписали и људи који не живе на Косову“.
Са чијим се то „коси патриотизмом“, живота ти? Вашим, који је све српске хероје послао у Хаг на губилиште, а последњег српског патриотског вођу и браниоца Косова и Метохије, председника Слободана Милошевића – за време чије владавине ниједан Србин са Косова није затражио страно држављанство – на „џепарошку фору“, 5. октобра 2000. године, збацио с власти? Уосталом, зар је битније где живе Срби, које држава Србија не може да заштити – од чињенице да не може да их заштити било где да живе? И шта ако су захтеве за руским држављанством потписали и они Срби „који не живе на Косову“? Значи, признајете да су Срби избегли са Косова и Метохије, а који живе у Београду сигурни, а да је онима што су остали на Косову глава у питању? Али, зар Косово није Србија? Зар то није била основна политичка платформа вашег ДС режима до пре неки дан? Најзад, знате ли шта је заправо „симптоматично“ у вашој изјави? Рећи ћу вам: ви сте се „офирали“ министре Богдановићу, као пуки аматер играч у партији покера са високим улогом. „Офирали“ сте и целокупну политику ваших шефова. „Офирали“ сте да српски режим више не сматра да је Косово у Србији, а Србија на Косову! Али, верујем да сте при том сазнали и нешто за шта сте мислили да постоји само у главама „лудих песника“. А то је, да језик сече горе од мача. Јер, вашом сте надобудном, али неуком изјавом – фактички признали независност Косова у име српске Владе и Бориса Тадића!
У Падинској скели, код Београда, крајем прошле недеље отворен је нови затвор, по систему обезбеђења међу најбезбеднијим на Балкану. Изградња новог затвора коштала је 10 милиона евра, а моћи ће да прими око 450 осуђених на казне затвора од 10 до 40 година. Нема сумње да ће нови затвор у Падинској скели дефинитивно ући у историју као једина инвестиција владе Мирка Цветковића у досадашње три и по године власти која ће се у блиској будућности – вишеструко исплатити!

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Zar ostrakizam nije stara EVROPSKA institucija, pogodna za primenu i u ovom globalnom ‘polisu’ – protiv BANKARA ? Uz primenu ‘srpskih’ propisa o eksproprijaciji, nacionalizaciji, konfiskaciji , sekvestru iz godina posle II Sv. rata / “inspirisana” ‘radovima’ njihovih stipendista / ???!!! Ako je pokret “99%” zaista ozbiljan, sto ne pokrene takvo pitanje… a internet “agoru” – uopste nije tesko ‘sloziti’ ( po “starom” – bilo je dovoljno 6.000 ‘crepova’ ?)

  2. Izgleda da će se u ovoj zemlji nakon pustoši koju će za sobom ostaviti “žuti”, zaista, samo zatvori i isplatiti… I, naravno Olipmijske igre u regionu?!… Da li je moguće da naš predsednik, dok nam sada već sasvim otvoreno otimaju Kosovo, uslovljavaju dobijanje statusa kandidata (koji ionako ne znači ništa, jer do početka pregovora o prijemu u EU od tada može da prođe 10 godina, a da budemo primljeni za 20!, samo što tada od EU neće ostati ni “E”, ni “U”)i dok 22.000 Srba traži strano državljanstvo bežeći pred pogromom – Boris Tadić bi da pravi Olimpjske igre na Balkana!!! Bože sačuvaj i sakloni! Pa, čemu se mi čudimo? Zašto nam nije jasno što nas Zapad ovako tretira i ne zarezuje ni za suvu šljivu? Pa, oni misle, ako je predsednik takav, svi Srbi su takvi… Nisu! Srbi su mentalno zdrav narod, samo ubijeni u pojam od tog istog Tadića i njegovog DS-a!… Da li se on to “sprda” sa srpskim narodom, ili mu predsednikovanje dođe kao neka terapija za lečenje frustracija iz mladosti, ne znam… Ali… na ovu političku i ekonomsku propast u Srbiji i opšte beznađe spominjati Olimpijske igre u Srbiji i regionu – to je neoprostivo! To je blasfemija, jer ovde ljudi nemaju šta da jedu, kuće su im oteli ili popalili, ne mogu da se vrate na svoju pradedovsku zemlju (i to baš najviše zahvaljujući tim istim Englezima kod kojih je Tadić bio u poseti) -a on na konferenciji za novinare, uz nekoliko mlitavih komentara u siuaciji na Kosmetu, svoje obraćanje završava u fazonu “ma, zezanje, brate, idemo na Olimpijadu!”… Mrak!… Ovo je toliko jak tekst (a Đaja gotovo uvek piše vanserijski) da čoveku pipadne muka kada ga pročita i analizira u sebi šta on govori, i šta nagoveštava. Sve čestitke Aleksandru i svima u Pečati, samo tako nastavite, jer vi ste danas jedino svetlo u medijskom tunelu Srbije, vi ste onaj čuveni “Kafkin prozor” koji se otvara na kraju romana “Proces” i iz koga jedino izbije trag svetlosti u sveopštem mraku, kao jedina ali, ipak, postojeća iskra optimizma za budućnost!… Prema tome, nama neka ostane ta iskra, a zatvore ćemo već nekako popuniti!

  3. Zaista, reći da se zahtevi kosovskih Srba za ruskim državljanstvom „kose sa patriotizmom“ – za to treba imati debeli obraz! A, izgleda da ga ima, i to baš onaj , koji je i postavljen za ministra, navodno, da bi Srbima na KiM bilo bolje!? Kakav je on ministar, čiji je on ministar, koga on uopšte predstavlja – osim svog „žutog“ gazdu Tadića? Onog koji putuje po svetu i samo priča o miru, kao da je poslednji recidiv hipi-generacije, dok mu kod kuće otimaju zemlju, pucaju na goloruki narod, a sve Srbe z… u zdrav mozak, „žvakom“ o evrointegracijama! Kakvim evrointegracijama, kad EU već sada prestaje da postoji?… Zato, imam predlog za predsednika Tadića: ako mu je toliko do mira, neka ide u manastir, ili neka da ostavku. Ne može se mahanjem maslinovom grančicom i sa „belim golupčićima“ u rukama, zaštiti goloruki narod na koga pucaju bojevom municijom! A Đaji i Pečatu – svaka čast na hrabrosti i borbi za istinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *