29. novembar – U Jagnjenici mirno, građani dežurali na barikadama

Na severu Kosova noć je protekla mirno, a izvestan broj građana je, i pored hladnoće, dežurao na barikadama uz logorsku vatru, u automobilima, šatorima i improvizovanim objektima.
Put Zubin Potok – Zvečan u Jagnjenici, blokirali su vojnici Kfora, a Srbi iz Ibarskog Kolašina tim pravcem, koji su do juče pre podne koristili, ne mogu automobilima do susednog Zvečana i Kosovske Mitrovice.
Danas neće biti nastave u Osnovnoj školi “Blagoje Radić” u Zupču, koja se nalaze na oko 500 metara od mesta odakle je Kfor juče preuzeo akciju uklanjanja prepreka u kojoj je ispaljivao gumene metke, suzavac i koristio vodene topove kako bi rasterao okupljene građane.
Kfor je sa nekoliko oklopnih transportera, preprečio put u Jagnjenici, odmah nakon što je juče razbio postavljenu blokadu u Zupču.
Građane i Kfor deli bodljikava žica koju su pripadnici međunarodnih vojnih snaga tokom akcije razvukli na tom delu.
Srbi od juče drže u blokadi obe saobraćajne trake na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Zubin Potok u selu Zupče, gde su građani dežurali i tokom prethodne noći u šatorima, automobilima i improvizovanim objektima.
Stanovnici Ibarskog Kolašina nakon jučerašnje akcije Kfora ostali su odsečeni od Kosovske Mitrovice i Zvečana do kojih ne mogu stići automobilima putem koji su koristili.
Srbi su dežurali prethodne noći i na ostalim barikadama koje su postavljene na severu Kosova u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *