29. новембар – У Јагњеници мирно, грађани дежурали на барикадама

На северу Косова ноћ је протекла мирно, а известан број грађана је, и поред хладноће, дежурао на барикадама уз логорску ватру, у аутомобилима, шаторима и импровизованим објектима.
Пут Зубин Поток – Звечан у Јагњеници, блокирали су војници Кфора, а Срби из Ибарског Колашина тим правцем, који су до јуче пре подне користили, не могу аутомобилима до суседног Звечана и Косовске Митровице.
Данас неће бити наставе у Основној школи “Благоје Радић” у Зупчу, која се налазе на око 500 метара од места одакле је Кфор јуче преузео акцију уклањања препрека у којој је испаљивао гумене метке, сузавац и користио водене топове како би растерао окупљене грађане.
Кфор је са неколико оклопних транспортера, препречио пут у Јагњеници, одмах након што је јуче разбио постављену блокаду у Зупчу.
Грађане и Кфор дели бодљикава жица коју су припадници међународних војних снага током акције развукли на том делу.
Срби од јуче држе у блокади обе саобраћајне траке на магистралном путу Косовска Митровица – Зубин Поток у селу Зупче, где су грађани дежурали и током претходне ноћи у шаторима, аутомобилима и импровизованим објектима.
Становници Ибарског Колашина након јучерашње акције Кфора остали су одсечени од Косовске Митровице и Звечана до којих не могу стићи аутомобилима путем који су користили.
Срби су дежурали претходне ноћи и на осталим барикадама које су постављене на северу Косова у општинама Косовска Митровица, Звечан и Лепосавић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *