29. novembar – Рат у Јагњеници!

Кордон Кфора је под пуном ратном опремом и даље је на месту где је колико до јуче била српска барикада у Јагњеници, и са више оклопних возила препречио је пут између Косовске Митровице и Зубиног Потока, који је сада одсечен од остатка севера КиМ.

Има доста повређених а Срби су целу ноћ провели на отвореном, где се поред физичког води и својеврстан психолошки рат, започет од стране Кфора и Еулекса ометањем сигнала српске мобилне телефоније и колањем дезинформација.

Према извештајима са терена, Кфор је користио сузавац, водене топове и гумене метке против окупљених Срба, а Срби су узвратили каменицама и палицама. Портпарол Натоа Ден Харви, изјавио је а су припадници Кфора добили овлашћење да користе и бојеву муницију.

Међу демонстрантима су и сви председници општина на северу КиМ, начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић и државни секретар Министарства за КиМ Оливер Ивановић. Крстимиру Пантићу, председнику општине северна Косовска Митровица, лекарска помоћ указана је на лицу места јер је повређен сузавцем.

Љубомир Краговић, председник скупштинског одбора за КиМ је позвао новинаре да не скривају информације о масакру који се над Србима спроводи у Јагњеници.

50 има повређених у Зубином Потоку, а 14 са прострелним ранама у Митровачкој болници. Ту информацију можете да добијете са телевизије „Мост“ у Косовској Митровици. Срамота је од вас, новинара, које неће да преузме ту информацију од ваших колега и да објавите! Онај који крије ту информацију да се прави масакр над српским народом на  простору Косова и Метохији, саучествује са тим зликовцем! 

Иако је Оливер Ивановић, који је кадар ДС БТ наговестио да Кфор својим понашањем озбиљно доводи у питање спремност српске стране да преговара у новонасталим околностима, шеф тима Владе Србије за дијалог с Приштином Борислав Стефановић је изјавио да иде на преговоре у Брисел, упркос готово ратном стању на терену.

И готово комплетан Одбор за КиМ Скупштине Србије  критикује неспремност владе Србије да конкретним мерама реши кризу и помогне народу. Посланици СРС оптужују званични Београд да жели да до 9. децембра склони Србе са барикада да би постао вечити кандидат за ЕУ, а млак апел Бориса Тадића на престанак сукоба у Јагњеници, оцењују као бруку и срамоту.

Немања Шаровић.

Ми понављамо наше захтеве. А то је да се потхитно прекину преговори под окриљем Брисела. Друга ствар да се покрену преговори под окриљем УН, које су једине надлежне. И трећа ствар да се досадашњи договори, споразуми, који су противуставни и противзаконити, одмах престану примењивати, јер је то један од основних захтева и уцена ЕУ пред тај 9. децембар, када ћемо или нећемо постати кандидат не за ЕУ, већ за еутаназију. 

И представници ДСС-а критикују политику актуелне власти на чијем челу је Борис Тадић. Борислав Илић.

Док КФОР насилним путем покушава да уклони легинимне барикаде Срба на северу Косова, господин Борислав Стефановић преговара у име оних Срба на барикадама, с обзиром да није тамо са њима, да не говори у име њих, већ очигледно да он преговора у име истог тог КФОРа, који насилно уклања српске барикаде на северу.

Извор: Глас Русије

Један коментар

  1. Oni ga moraju dobiti,jer suprotno ceo sistem međunarodni odnosa
    prestaje da postoji.Srbija ovde ne podrazumevam akutuelnu vlast
    nesme dozvoliti uništenje otpora Srba na KOSMETU.Ovaj put mora
    da dejstvuje Crkveno-narodni sabor jer je ratno stanje na delu
    teritorije Srbije.Stranke moraju nestati jer njihova politika
    je pokazala svu nesposobnot vladavine.Bez KOSMETA MI KAO NAROD
    NE POSTOJIMO!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *