27. новембар – Захтев врху државе да не склапа штетне договоре

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Делегати Скупштине заједнице општина Косова и Метохије затражили су у недељу од врха државе да поштују одлуке највиших органа власти и да, како су навели, престане да склапа договоре са албанском страном, на штету српских националних и државних интереса.
Тај захтев је упућен председнику државе Борису Тадићу, заменику премијера Ивици Дачићу и шефу преговарачког тима за разговоре са Приштином Бориславу Стефановићу.
Делегати су навели да је за Србе на Косову једино прихватљиво решење враћање стања на административним прелазима Брњак и Јариње на период од пре 25. јула, што је и у складу са Декларацијом Скупштине Србије, усвојеном 30. јула.
Скупштина заједница општина је подржала одлуке одборника са севера да сви договори и споразуми које је постигао Стефановић неће бити примењивани на Косову докле год је то могуће и да је нарочито недопустив било какав споразум о интегрисаном управљању царином.
Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је и да се предлог министра иностраних послова Шведске Карла Билта о упоредним разговорима вероватно односи на неки облик плана “Ахтисари плус”, али да је сваки облик тог плана неприхватљив за Србе у покрајини.
Ристић је агенцији Бета рекао да је потребно организовати нове преговоре о Косову и Метохији и то пред Саветом безбедности УН, а не под покровитељством Европске уније, јер је највећи број земаља Уније признао независно Косово.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Vi koji se mrznete na odbrani časti i ponosa Srpskog možete i
    morate izdržati ovu torturu okupatora i dosovaca jer oni vide
    samo Vašington i Brisel.Vi na barikadama njima ste smetnja a
    PATRIOTSKOJ SRBIJI PONOS! Živeli na mnogaja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *