26. новембар – Руско држављанство тражи 50.000 Срба

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Потписивање петиције за добијање руског држављанства, на територији читавог Косова траје већ неколико месеци и до суботе је прикупљено више од 50.000 потписа, изјавио је један од иницијатора акције Златибор Ђорђевић.
“Незадовољни смо током преговора у Бриселу, ако се заврше као што су почели биће то крај Србима на Косову и Метохији, а двојно држављанство спречило би и све агресивнију исламизацију Срба на Косову”, рекао је агенцији Бета Ђорђевић који је председник покрета “Стара Србија” из села Лешка.
Ђорђевић тврди да је руској амбасади у Београду поцетком новембра предато 21.733 захтева. Потписивање петиције је настављено у свим срединама и данас има око 50.000 захтева.
“Потписе прикупљају волонтери, који иду од куће до куће, јер је захладнело и не може се бити напољу”, рекао је он. Према његовим речима заинтересовани, на штампаном формулару уписују име и презиме, пребивалиште и матични број.
Он је указао да је помоћ Србима неопходна јер косовске институције уцењују углавном старе и сиромашне грађане да изваде њихова лична документа и да постану Косовари, како би остварили право на пензије и остала социјална давања од по 45 евра.

Извор: Бета

7 коментара

  1. Nesigurnost okupacija iskustva iz više decenijskog ugoženog
    života nateralo je Srbe da traže spas kod braće Rusa pa će
    nego kod duhovno bliskog naroda.Matična država vodi drugu brigu
    kako da stigne tamo gde joj nije mesto apsurd od politike koju
    vodi Tadić i klika oko njega.

  2. Svi Srbi iz bivše SFRJ sem sa teritorije Srbije ali sa Kosmeta da trebaju zatražiti dvojno državljanstvo Rusije jer kako stvari stoje svugde su im ugrožena prava. Poseban je problem stanje u Evropi i pitanje je u šta će se to prometnuti.

    • Ne samo iz bivse SFRJ,nego iz cele Srbije trebali bi zatrziti Rusko drzavljanstvo,jer nemamo pravog prestavnika,odnosno pravog domacina koji brani nacionalne interese Srbije i srpskog naroda.Tim potezom bi imali pravog Koji bi nas zastitio od neprijatelja i petokolonasa koji su nazalost na vlasti.Oni su spremni zrtvovati sav narod na milost i nemilost zarad Evrope.Ne radi se samo o Evropi.Vidite,kolike su ucestale nekakve toboze nagrade gospodinu Tadicu od te Evrope:Nemora covek mnogo biti pametan da ne moze procitati izmedju redova cemu to vodi.Dakle,svi Srbi za Rusko drzavljanstvo.

  3. SLAŽEM se sa predlogom da se traži Rusko državljnstvo to je spas.
    Najveća pobeda Srba će biti ako ove što su preokret izvršili 5
    Oktobra smestimo u veliku salu suda u Ustaničkoj ulici pole
    pobede patiotske Srbije,Srbine svoj glas nedaj dosovcima bilo
    koje fele.Tvoj glas sada je na ceni nemoj ga baciti u dosovski
    kontejner.

  4. Ovo je strašno za državu Srbiju,izgleda da će biti ko izađe zadnji nek ugasi svetlo.

  5. Ja doista zelim da zatrazim rusko drzavljanstvo i voljela bi da mi netko da link. Posto majka Srbija nije nista ucinila da zastiti Srbe iz rvatske, jedini narod koji nije dobio nikakva prava niti drzavu na Balkanu, cak proglasen krivim za pravljenje velike Srbije (besmislica), kriv za samoprotjerivanje i sl. Sadasnji a i bivsi politicari su priznali rvatsku i cak se izvinjavali u ne znam cije ime nisu zasluzili da gaze po majci Srbiji, a posto se sa rogatim ne vrijedi bosti najbolje rjesenje je traziti zastitu od jacih i boljih.
    Ko zeli da ide u ovu trulu evrope sretan mu put!

  6. vec sam u godinama -60 divno bi bilo kad bi svako ko voli rusiju kao i srbiju nogao da dobije dvojno drzavljanstvo to bi mi bila najveca zelja a verujem i mnogih ako postoji takva mogucnost voleo bih vise od svega da uzmem i rusko drzavljanstvo ucio sam ruski volim putina i rusiju i ako neko ovo sa strane rusa prati volio bi da me kontaktira -rusija i putin su jedini spas za srbe rodoljube 0654167487

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *