24. новембар – Кфор се повукао,Срби подигли нове барикаде

ЗВЕЧАН – На магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, у месту Дудин Крш, Срби су током ноћи подигли нове барикаде, на делу пута с кога је Кфор синоћ делимично уклонио раније постављене бетонске препреке.
Барикаде су високе око два и по метра, од земље, песка и великих камених стена, а постављене су преко обе коловозне траке, на целој дужини моста преко потока у близини Звечана.
Војници Кфора су синоћ уклонили део барикаде на том делу пута, а пошто су Срби почели да истоварају нове количине шљунка и праве нове барикаде, Кфор је употребио сузавац да би растерао грађане.
Један део окупљених Срба који су ојачали барикаде имали су и гас-маске против сузавца, а екипе хитне помоћи су на лицу места помагале грађанима који су се нашли под дејством сузавца.
Кфор се око 1.30 сати повукао у правцу јужног дела Косовске Митровице, а Срби су наставили да утврдују барикаду тако што су камионима довезли и истоварили велике количине шљунка и стена.
Око 12.30 сати у овом подручју чула се пуцњава из ватреног оружја, али се не зна ко је користио оружје и светлеће метке који су испаљени у непосредној близини грађана на том путу.
Два сата иза поноћи остао је само мањи број грађана на барикади код Дудиног Крша, док су се остали разишли, а поред магистралног пута ка Звечану остала је бодљикава жица коју су војници Кфора користили.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Braćo osmu deceniju sam napunio zdravlje popusli,vrlo rado sa
    VAMA bi bio.U svim demonstracijama protiv bombardovanja moje i
    Vaše otađbine bio sam živi učesnik.Razumem vaš bol i saosećam
    držte se čvrsto pobeda je naša.Na proslavi bićemo zajedno Bože
    daj!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *