18. новембар – У Одбору за КиМ критикују договоре из Брисела

БЕОГРАД – Договоре постигнуте у последњој рунди дијалога Београда и Приштине критиковали су данас и представници опозиције, али и владајуће коалиције у Скупштини Србије.
На седници Одбора за Косово и Метохију, која траје већ два сата и на тренутке је веома бурна, изречене су критике на договоре о катастру, матичним књигама и слободи кретања.
Према мишљењу радикала, који су таксативно набројали замерке на постигнуте договоре, сви они воде признању независности Косова и Метохије.
Посланици СРС позвали на одговорност шеФа преговарачког тима Борислава Стефановића због, како су казали, кршења Устава Србије.
И напредњаци су критиковали договоре из Брисела, али је за њих излишно да се данас расправља о њима, с обзиром да те споразуме не прихватају представници Срба са севера Косова, који присуствују седници Одбора.
Посланици СНС су тражили да се расправља о закључцима заједничке седнице општина са севера покрајине, наводећи да се ти закључци слажу с политиком напредњака према Косову.
Критике на рачун постигнутих споразума стигле су и из владајуће већине.
Посланици Уједињених региона Србије и Демократске странке са Косова истакли да договоре не треба прихватити, јер воде признању независности и угрожавању опстанка Срба у покрајини.
Седници Одбора присуствују шеф преговарачког тима Борислав Стефановић, министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, државни секретар Оливер Ивановић, као и начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић и председници четири општине са севера Косова.
На дневном реду је извештај о претходној рунди дијалога с Приштином одржаној почетком септембра у Бриселу и о договорима који су постигнути у дијалогу.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. bogdan basaric

    Demokratska strana sa Kosova,da li je to nova partija ili su Tadiceve demokrate,umnozile,delenjem ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *