18. новембар – Немачка очекује одустајање Србије

Приштина – Немачки амбасадор на Косову Ернст Рајхел каже да његова земља очекује да Србија до 9. децембра пружи доказе да одустаје од тзв. паралелних структура на северу

Тиме би, сматра Рајхел, Србија доказала конструктиван однос према суседима, укључујући Косово.

У интервјуу за “Коху Диторе” Рајхел је рекао да се не може очекивати да ће паралелне структуре бити уклоњене до деветог децембра, али да уколико Србија жели да тог дана Савет министара ЕУ донесе одлуку о давању статуса кандидата, мора да нађе начин да покаже да је одустала од ових структура.
Представник Немачке на Косову је тражио да се настави технички дијалог Београда и Приштине, што, како је додао, не искључује да ће бити потребан политички дијалог.
“Треба да будемо уверени да се спроводе договорени споразуми. Време је кратко, састанак Савета министара ће бити 9. децембра, дакле потребно нам је што више поверења које може да се изгради не само новим споразумима већ и спровођењем ових која су до сада постигнута”, рекао је амбасадор.
По његовим речима, о северу може да се разговара али не ван оквира Ахтисаријевог плана у погледу статуса за општине на северу.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. …. “uzalud se nadas”, a ovi koji “pregovaraju” – nisu Srbija … Racun bez krcmara je los pazar (iako bi ovi vlastodrsci olako sve da raskrcme) ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *