17. новембар – Срби пропустили колону Кфора након провере

ЗУПЧЕ – Колона од 11 возила Кфора, уз пратњу једног возила локалне полиције, пропуштена је ноћас поред барикаде у Зупчу и упутила се ка Зубином потоку, након што су их Срби на барикади задржали скоро сат времена.
Возила Кфора, међу којима су били џипови и војни камиони, заустављена су на барикади у Зупчу пола сата иза поноћи, након што су Срби добили обавештење да се у колони налазе и возила Еулекса.
Након разговора председника општине Зубин Поток Славише Ристића са војницима Кфора, камион који је био препечен на слободној коловозној траци на барикади у Зупчу је померен и омогућен је пролаз Кфоровим возилима.
Возила Кфора су дошла из правца јужне Косовске Митровице.
Војници су Ристићу, како је рекао Танјугу, обећали да неће постављати нове контролне пунктове и да њихова вечерашња патрола није у служби разбијања барикада, већ да желе да провере да ли за њих постоји слобода кретања.
Друга колона Кфора, међу којима је било и најмање једно возило Еулекса, која су била одвојена и чекала на пар километара од Зупча, вратила су се назад у правцу јужне Митровице, након полусатног задржавања.
После доласка колоне возила Кфора на барикаде у Зупчу, Срби су се ту окупили у већем броју, а повећан број грађана је приметан и на другим местима где су постављене барикаде.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *