16. новембар – Дмитриј Рогозин: Русија би могла да пружи руку помоћи косовским Србима

Масовно обраћање косовских Срба за руско држављанство сведочанство је да се људи, који су изгубили наду да ће добити помоћ од својих, обраћају Русији као последњој нади, изјавио је у среду за Интерфакс у Москви стални представник РФ у НАТО-у Дмитриј Рогозин. У таквој ситауцији треба схватити да ли су ти људи спремни за масовно пресељење у нашу земљу. У принципу, у историји наше домовине дешавало се да су наши братски православни народи, подвргнути геноциду, претњи од потпуног физичког истребљења, прешли да живе у Русију, налазећи у њој не само уточиште, већ и своју другу домовину, и постајали су грађани велике државе, истакао је он.

По мишљењу сталног представника, сада је важно схватити каква је управо ситуација – да ли су они хтели да добију држављанство и да остану на Косову, или намеравају да се надаље преселе, мигрирају у Русију.

У принципу за Русију, која осећа велике демографске проблеме, пресељење таквог броја Срба било би на благо, рекао је Рогозин. По његовим речима, Срби су врло вредан народ.

Треба само учинити тако да се косовски Срби уклопе у програм репатријације руских сународника и треба их разматрати управо у таквом кључу. Руски стални представник у НАТО-у уверен је да уз жељу, велике политичке странке већ сада би могле да преузму на себе такву врсту задака пружања помоћи у пресељењу косовских Срба у оне регионе којима је посебно потребно такво пријатељско и врло животно активно становништво.

И у целини, ја тешко могу да замислим супротно: како Русија може да одбије такву врсту обраћања, рекао је дипломата.

Извор: Глас Русије

2 коментара

  1. Браво. Стални представник РФ у НАТО.

  2. Ako ima neko bolji od Putina u Rusiji za nas Srbe onda je to ovaj Rogozin. Ovom covjeku treba dati mjesto pocasnog gradjanina svake opstine u Srbiji za izuzetno zalaganje nasih interesa u svakom njegovom javnom nastupu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *