14. новембар – ДСС ПРОТИВ ИНТЕГРИСАНОГ УПРАВЉАЊА ПРЕЛАЗИМА

Увођење модела интегрисаног управљања административним прелазима Брњак и Јариње значило би успостављање „добросуседских односа“ Србије и Косова и Метохије, изјавио је данас портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић

„Тај модел постоји на прелазу између Албаније и Црне Горе, и он представља гранични прелаз између две државе који баш функционише по моделу интегрисаног управљања. Разлог за то је првенствено економски, како би се уштедео новац“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је истакао да такво решење за административне прелазе Јариње и Брњак „не представља ништа друго него успостављање границе између Косова и остатка Србије“.

Он је навео да је то недопустиво и да ће актуелна власт, ако то учини, бити запамћена као она која је на админситративне прелазе довела Албанце и створила границу према јужној српској покрајини.

Према његовим речима, „бруталне уцене“ ЕУ према Србији појачавају се из дана у дан, а притисци расту како се приближава 9. децембар, када Европски савет треба да одлучује о кандидатури Србије.

„Кандидатура, која представља вечиту чекаоницу за улазак у Европску унију, сада је постала та којом се Србија условљава да се одрекне дела своје територије. Сада се тргује Косовом и Метохијом зарад неизвесне будућности која се зове кандидатура“, оценио је Петковић.

Портпарол ДСС је истакао да је у ЕУ на делу свеобухватна реформа, да је председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо изјавио да ће ситуација у тој заједници бити погоршана ако се нешто не предузме, као и да постоје идеје о могућој подели и распаду Уније.

„Зашто садашња власт мора због 9. децембра и неизвесности која је сада на делу у Европској унији да на админситративним прелазима успоставља моделе који не представљају ништа друго до чисту границу“, упитао је Петковић.

Један коментар

  1. A šta mladi Petko predlaže?Na umu samo imam dobrobit Srba na KiM.
    Kakoće oni živeti,kretati se, raditi,kupovati,prodavati – akota dva granična punkta budu van upotrebe?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *