12. новембар- “Tим за Београд” и Вучић за градоначелника

БЕОГРАД – Српска напредна странка представила је данас “тим за Београд” и Александра Вучића за кандидат за градонацелника, уз поруку да ће главни град Србије са њима бити озбиљна престоница југоисточне Европе.
На скупу у новобеоградској Хали спортова, напредњаци су обећали да ће водити пођеднаку бригу о свим деловима града, као и свим грађанима без обзира да ли су рођени у Београду или су у њега дошли, као и радити на повећању запошљавања.
Вучић је нагласио да је обавеза првог човека града да обезбеди услове за отварање што више радних места и да Београд буде мотор развоја целе Србије, јер како је оценио, “без јаког Београда нема ни јаке Србије”.
Он је нагласио да ће напредњаци бити ти који ће, у новом четоворогодишњем мандату, када победе на предстојећим изборима, изградити метро.
“Ми ћемо изградити метро, али не да бисмо узели провизије, већ да се Београђани превозе као у других европским метрополама”, рекао је Вучић.
Представљајући део “тима за Београд”, Вучић је рекао да ће грађани ускоро бити и упознати са програмом у коме ће писати шта ће напредњаци урадити у првих 100 дана своје власти.
Tоком скупа напредњаци су критиковали рад актуелне градске власти, посебно градоначелника Драгана Ђиласа, али и лидера УРС Млађана Динкића.
Вучић је у више наврата поменуо да се не зна цена изградње моста преко Аде и обећао да ће Београђани тај податак сигурно добити када он постане градоначелник.

О мосту преко Аде говорио је и председник Градског одбора напредњака Небојша СтеФановић. Према његовој оцени, уместо да је Ђилас бар половину новца, који је утрошен за изградњу моста, уложио у решавање проблема грађана, актуелни градоначелник је од тога направио споменик.
“Ђиласа и Динкића не интересују Београђани, већ само њихови џепови”, сматра СтеФановић.
Скупу у Хали спортова није присуствовао председник СНС Tомислав Николић, а како је Танјугу речено у странци, разлог томе је што је данашњи скуп почетак локалне кампање.
Гости на скупу били су коалициони партнери – потпредседница НС Дубравка филоповски, председник Покрета социјалиста Србије Александар Вулин и Функционерка Покрета снага Србије Јасмина Митровић Марић.
филиповски је позвала грађане Београда да им се придруже у њиховј подршци Вучићу као градоначелнику и стану “под један барјак уз њега и његов победнички тим”.
Вулин је поручио да је новобеоградски скуп СНС “почетак дугог марша, који ће се завршити када Вучић буде изабран за градоначелника”, док је некадашњи противкандидат заменику председника напредњака за градоначелника Београда 2004. Митровић Марић рекла да “имају добар тим који ће сигурно однети победу на предстојећим изборима”.
Напредњачки скуп подржали су у неФормалном делу, поред осталих, певач Мики Јевремовић, глумци Растко Јанковић, Горан Султановић, Боле СтеФановић, спортисти Предраг Перуничић, Дејан Брђовић, Влада Мандић…

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Ovakav genijalac i treba beogradu – kako ono rece u Pecatu: “mozemo na javnim nabavkama da ustedimo milijardu evra, to vam je na desetogodisnjem nivou deset milijardi” stvarno genijalno, takvu genijalnu racunicu mogu samo “naprednjaci” da izracunaju. Da nije opasno bilo smesno.

  2. A kakvu računicu mogu “žuti” da izvedu: da za deset godina ukradu 75 milijardi evra koje su ušle u Srbiju od 5. oktobra 2000-e?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *