11. новембар – Срби са севера Космета хоће на седницу Скупштине

КОСОВСКА МИTРОВИЦА – Одборници четири општине са севера Косова затражили су данас да се њиховим представницима омогући присуство седници Скупштине Србије о Косову, а од министра Горана Богдановића и републичких посланика са Косова и Метохије траже да не гласају за декларацију о Косову.
Tо је закључак данашње седнице скупштина Косовске Митровице, Лепосавића, Звечана и Зубиног потока, на којиој су поново потврђени захтеви да се преиспита наставак дијалога са Приштином и да се не примењују до сада постигнути договори.
Одборници ће, како је саопштено после седнице, упутити писмо министру Богдановићу и посланицима републичког парламента са Косова и Метохије са захтевом да не гласају за декларацију о Косову, јер је тај документ, како сазнају из медија, противан Уставу Србије.
Писмо ће упутити и председнику Русије Владимиру Путину са молбом да “помогне опстанак српоског народа” на Косову. Против чланова преговарачког тима Београда најављују кривичну тужбу.
“Tражимо да се преиспита даљи наставак дијалога са Приштином и ЕУ све док се на Косову Срби убијају и док починиоци убистава не буду откривени и приведени правди”, наводи се у закључцима.
У осврту на узроке кризе наведено је да је она настала због насилних акција албанских власти из Приштине у јулу и септембру и због “пристрасне подршке коју им пружају Кфор и Еулекс прекорачујући своје изборне мандате”.
Како се додаје, уместо да се отклањају узроци кризе, акције међународне заједнице упорно се усмеравају на покушај отклањања последица, а одговорност пребацује на српску страну”. У закључцима је затражено и да предстојећи и сви наредни избори у Србији буду истовремено расписани и за територију КиМ.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. U Skupstini srbije gosti ne mogu da diskutirajku, mogu samo narodni poslanici i ministzri iz vlade osim jednog izuzetka a to je srpski Holdbruk Borislav Stefanovic, za to ga zakoni i poslovnik ne vazi jer je to placenik borisu tadicija.- Srbi sa kosova treba da donesu Deklaraciju o otcepljenju od kosova i srbije i sa tim je pitanje kosova zavrseno a i paralelne institucije i srbija vise nebi imala nikakove prepreke za ulazak u EU. Naravno isto kao i sa Republikom srpskom odrzavatzi specijalne veze. Nakod odredjenog vremena moze da se pripoje srbiji. Moj predlog je da se ta nova drzava zove SRPSKO KOSOVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *