10.novembar – Još uvek bez osumnjičenih za ubistvo Mojsića

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je posle pucnjave u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je ubijen jedan a ranjena dvojica Srba policija tokom noći pretresla šest kuća u naselju Brđani u potrazi za osumnjičenima i dokaznim materijalom.
Za sada nema osumnjičenih za ubistvo Sava Mojsića i za napad na ostale Srbe koji su povređeni sinoć oko 20 časova u naselju Brđani u severnom delu Mitrovice.
“Policija je tokom noći uzela izjave od trojice Albanaca koji nisu osumnjičeni za ubistvo, već su ispitani u svojstvu svedoka. Nastavićemo sa istragom,”- rekao je policijski portparol.
U Kosovskoj Mitrovici je odlukom predstavnika opštine proglašen dan žalosti zbog tragične smrti Mojsića (28) koji je sinoć podlegao povredama zadobijenim u pucnjavi koja se dogodila u naselju Brđani.
Mojsić će biti sahranjen danas u 13 časova na groblju u Rudaru kod Zvečana.
Lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici saopštili su jutros da zbog prirode i težine povreda nisu uspeli da spasu život Mojsiću koji je podlegao povredama zadobijenim u pucnjavi u severnom delu Mitrovice.
Ostala dvojica Srba koja su povređena iz vatrenog oružja su stabilno i nalaze se van životne opasnosti, kao i još jedna osoba koja je, kako su saopštili lekari, povređena u tuči.
Načelnik hirurgije dr Radimir Janković izjavio je da je Mojsić, koji je preminuo, primljen sa teškim, smrtonosnim povredama pet vitalnih organa, stomaka, uključujući jetru, slezinu i želudac koji su razneti projektilom velike razorne moći.
Janković je dodao da su lekari pokušali hirurško zbrinjavanje ali su povrede bile teške i nisu uspeli da ga spasu.
Upravnik bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr Milena Cvetković izjavila je novinarima da je Mojsić preminuo i pored paralelne hirurške intervencije i reanimacije.
“Pored sveg našeg zalaganja i nadoknade tečnosti – krvi, plazme, i nakon četiri sata borbe u operacionoj sali pacijenta smo izgubili”, konstatovala je Cvetkovićeva.
Povređeni Radoš Vukićević je, prema rečima načelnika hirurgije dr Radimira Jankovića, zadobio tešku povredu lumbalnog dela kičme, vatrenim projektilom velike razorne moći sa oštećenjem tkiva.
Vukićević je hirurški zbrinut i stanje pacijenta za sada je stabilno, dodao je načelnik hirurgije.
Kod Veljka Đorđevića koji je takođe povređen vatrenim oružjem u pitanju je povreda desne nadlaktice naneta metkom, izjavio je novinarima ortoped Dušan Petrović.
Na odeljenju ortopedije hospitalizovan je i Dejan Vukomanović koji je zaradio posekotine po glavi i nagnječenja na telu, a prema oceni Petrovića, očigledno je da se radi o povredama zadobijenim u tuči.
“I jedan i drugi pacijent su u dobrom opštem stanju”, dodao je dr Petrović.
Hoti je ranije izjavio Tanjugu da se incident dogodio oko 19:50 sati, kada je došlo do svađe između Srba i Albanaca, prilikom koje je u jednom trenutku upotrebljeno vatreno oružje, ali ga, međutim, nisu koristili učesnici svađe, već neko sa strane.
On je rekao da je motiv za svađu za sada nepoznat.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *