10.новембар – Још увек без осумњичених за убиство Мојсића

Регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти изјавио је Танјугу да је после пуцњаве у Косовској Митровици у којој је убијен један а рањена двојица Срба полиција током ноћи претресла шест кућа у насељу Брђани у потрази за осумњиченима и доказним материјалом.
За сада нема осумњичених за убиство Сава Мојсића и за напад на остале Србе који су повређени синоћ око 20 часова у насељу Брђани у северном делу Митровице.
“Полиција је током ноћи узела изјаве од тројице Албанаца који нису осумњичени за убиство, већ су испитани у својству сведока. Наставићемо са истрагом,”- рекао је полицијски портпарол.
У Косовској Митровици је одлуком представника општине проглашен дан жалости због трагичне смрти Мојсића (28) који је синоћ подлегао повредама задобијеним у пуцњави која се догодила у насељу Брђани.
Мојсић ће бити сахрањен данас у 13 часова на гробљу у Рудару код Звечана.
Лекари Здравственог центра у Косовској Митровици саопштили су јутрос да због природе и тежине повреда нису успели да спасу живот Мојсићу који је подлегао повредама задобијеним у пуцњави у северном делу Митровице.
Остала двојица Срба која су повређена из ватреног оружја су стабилно и налазе се ван животне опасности, као и још једна особа која је, како су саопштили лекари, повређена у тучи.
Начелник хирургије др Радимир Јанковић изјавио је да је Мојсић, који је преминуо, примљен са тешким, смртоносним повредама пет виталних органа, стомака, укључујући јетру, слезину и желудац који су разнети пројектилом велике разорне моћи.
Јанковић је додао да су лекари покушали хируршко збрињавање али су повреде биле тешке и нису успели да га спасу.
Управник болнице у Косовској Митровици др Милена Цветковић изјавила је новинарима да је Мојсић преминуо и поред паралелне хируршке интервенције и реанимације.
“Поред свег нашег залагања и надокнаде течности – крви, плазме, и након четири сата борбе у операционој сали пацијента смо изгубили”, констатовала је Цветковићева.
Повређени Радош Вукићевић је, према речима начелника хирургије др Радимира Јанковића, задобио тешку повреду лумбалног дела кичме, ватреним пројектилом велике разорне моћи са оштећењем ткива.
Вукићевић је хируршки збринут и стање пацијента за сада је стабилно, додао је начелник хирургије.
Код Вељка Ђорђевића који је такође повређен ватреним оружјем у питању је повреда десне надлактице нанета метком, изјавио је новинарима ортопед Душан Петровић.
На одељењу ортопедије хоспитализован је и Дејан Вукомановић који је зарадио посекотине по глави и нагњечења на телу, а према оцени Петровића, очигледно је да се ради о повредама задобијеним у тучи.
“И један и други пацијент су у добром општем стању”, додао је др Петровић.
Хоти је раније изјавио Танјугу да се инцидент догодио око 19:50 сати, када је дошло до свађе између Срба и Албанаца, приликом које је у једном тренутку употребљено ватрено оружје, али га, међутим, нису користили учесници свађе, већ неко са стране.
Он је рекао да је мотив за свађу за сада непознат.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *