09. новембар – Кфор преузео барикаду код Јариња

ЈАРИЊЕ – Административни прелаз Јариње затворен је за саобраћај и после акције војника КФора, који су рано јутрос преузели барикаду у близини тог прелаза.
Воз на релацији Краљево – Звечан након редевне контроле коју су обавили војници КФора око 9,30 сати, наставио је пут ка Звечану.
Амерички војници КФора преузели су барикаду на Јарињу око два сата јутрос и тада су на сат и по привели двојицу Срба у базу КФора у близини тог пунка.
На магистралном путу Лепосавић – Рашка испред барикаде коју су преузели, војници су препречили неколико хамера и развукли три реда бодљикаве жице, а на путу су постављени јежеви.
Након што су припадници КФора сузавцем приморали Србе да се удаље од парикаде, они су се померили око сто метара од препреке.
Председник општине Лепосавић Бранко Нинић рекао је у изјави Танјугу да ће грађани са севера Косова наставити са мирним отором против успостављању приштинских инстутуција на прелазима.
Нинић је указао да су припадници КФора без повода употребли сузавац.
Он је нагласио да грађани не пружају отпор КФору и другим међународним организацијама, него косовским институцијама.
КФор је такође блокирао и два алтернативна пута поред прелаза Јариње и реке Ибар, који воде од Лепосавића ка Рашки.
Срби су после акције КФора истоварили неколико камиона шљунка и направили нову барикаду, и тренутно су на око сто метара од те барикаде.
Грађанима је на лицу место указана помоћ и испиране су им оче надражене сузавцем.
Војници КФора после акције изашли су из базе “Нотинг хил” крај Лепосавица са неколико возила и стоје на магистралном путу ка Косовској Митровици.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *