08.новембар – Изјава председника Демократске странке Србије Војислава Коштунице

Србија је доношењем новог Устава потврдила пре пет година своју историјску самосвест да се мора изградити правно уређена држава и сачувати трајне вредности, традиција и културни идентитет српског народа. Једногласним усвајањем Устава у Скупштини Србије и потврдом народа на слободном референдуму, показало се да је Србија тврд орах и да су погрешни планови и очекивања да ће се Србија под спољним притисцима одрећи своје територије која јој припада по међународном праву и Повељи УН.
Устав је брана за отимање Косова, јер док год важи садашњи Устав не може се озаконити једнострано и противправно проглашење независне државе Косово. Када Устав не би био битан, не би се западне силе ни један тренутак обазирале на став Србије о Косову. Устав Србије обавезује сваког грађанина земље, а посебно државне органе да Косово сматрају саставним и неотуђивим делом наше земље.
Посебно је важно што Устав омогућава развој земље, а без развоја није могуће обезбедити нормалан живот грађана, а тиме и заштиту државних и националних интереса. Такође је од највећег значаја што садашњи Устав представља чврст темељ за изградњу правне државе, а без правне државе нема сигурне будућности.
Чињеница да су сви народни посланици из различитих политичких партија једногласно гласали за усвајање Устава и да је народ својом слободном вољом гласао за доношење Устава најбоље говори да је овај Устав трајан и стабилан темељ за развој Србије.

 

4 коментара

 1. Василим

  ТАЧНО 100% >>> “Устав је брана за отимање Косова, јер док год важи садашњи Устав не може се озаконити једнострано и противправно проглашење независне државе Косово. Када Устав не би био битан, не би се западне силе ни један тренутак обазирале на став Србије о Косову. Устав Србије обавезује сваког грађанина земље, а посебно државне органе да Косово сматрају саставним и неотуђивим делом наше земље.”

 2. Jeste Ustav brana kršenja ustavnih načela u pravno sigurnoj
  državi.Od dolaska navlast postavljenih od Zapadnih Ambasadora
  naš ustav se stalno krši za crveno-žute na vlasti je važnije
  šta kaže ona ŠTO KRIKNU VAAY.

 3. Е, када би било онако како ја мислим и кажем, овај свет би био идеалан. Али, није тако. Други око нас, а поготову наши противници, раде много активније од нас и не питају шта пише у нашем Уставу. Ако се право не брани оружјем и животом нема ништа од тих слова, остаће само “мртво слово на папиру”.

 4. bogdan basaric

  Danas se nas Ustav,brani na barikadama. Neki zaboravljaju,da ova muka,koja danas pritiska Srbe na KiM,moze stici i do Beograda. Srbija se mora jasnije suocavati s mogucim razvojem dogadjaja. Politika i RTS,prednjace u davanju prostora,sporednim igracima,kao sto su Vuk i Ceda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *