08. новембар – ДСС тражи смену Борислава Стефановића

У делу седнице за постављање посланичка питања у Скупштини Србије, ДСС је затражио смену Борислава Стефановића.

Посланик ДСС-а Зоран Николић питао је Владу Србије да ли ће да смени шефа преговорачког тима у дијалогу са Приштином Борислава Стефановића јер су “преговори доживели слом”.

Николић је оценио да сви до сада постигнути споразуми, укључујући и споразум о слободи кретања, иду у правцу признавања институтција такозваног независног Косова.

“Да ли је Влада Србије спремна да се суочи са реалношћу, да призна да сви споразуми који су постигнути иду у правцу признавање институција независног Косова? Да ли је влада спремна да прекине преговоре са Приштином и да поцне нове преговоре под окриљем УН”, упитао је Николић.

Посланик ДСС-а оптужио је Владу Србије да крши Устав и приморава грађане да узимају личне карте и остале документе “лажне државе Косово” и оценио да се политика “и Европа и Косово апослутно показала као политички ћорсокак која води државу и грађане у погрешном смеру”.

Николић је навео да од Владе Србије још није добио одговор на питање да ли намерава да у моменту када буду расписани парламентарни и локални избори, распише те изборе и на Косову.

Поводом петогодишњице проглашења Устава Србије, Николић је истакао да је Устав обавезујући за политичаре и грађане, а да у његовој преамбули јасно и недвосмислено пише да је Косово саставни део Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *