06. novembar – Odbiti sporazum o prelazima

KOSOVSKA MITROVICA, 6. novembra 2011. (Beta) – Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije pozvala je u nedelju Srbe sa severa Kosova da “ne prihvate sporazum kojim bi se rešilo pitanje prelaza Brnjak i Jarinje jer bi se njime zaokružila državnost Pokrajine a on je u suprotnosti sa važećim Ustavom Republike Srbije”.
“Najava šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da je blizu rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje, za koje i sam kaže da nije idealno, predstavlja kapitulaciju pred zahtevima Prištine”, navodi se u saopstenju Skupštine zajednice Opština Kosova i Metohije i dodaje da se “tim dogovorom predvidja da na prelazima budu i Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci”.
“Izgovor da je jedan od carinika Srbin ne znači ništa jer on nosi samo srpsko ime i prezime, a u službi je u uniformi i sa pečatom samoproglašene drzave Kosovo”, navodi se u saopštenju i dodaje da se “sporazumom zabija nož u ledja Srbima sa Kosova i Metohije i njihovoj tromesečnoj borbi za goli opstanak i celovitu srpsku državu”.
Zbog ovih, kao i svih ranijih dogovora sa Prištinom, kojima je Borislav Stefanović lišio Srbe sa Kosova i Metohije ličnih dokumenata, Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije podneće u najskorije vreme krivičnu prijavu protiv Stefanovića za delo nacionalne veleizdaje, kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik Skupstine ZOKiM Radovan Nicić.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *