06. новембар – Одбити споразум о прелазима

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 6. новембра 2011. (Бета) – Скупштина заједнице Општина Косова и Метохије позвала је у недељу Србе са севера Косова да “не прихвате споразум којим би се решило питање прелаза Брњак и Јариње јер би се њиме заокружила државност Покрајине а он је у супротности са важећим Уставом Републике Србије”.
“Најава шефа преговарачког тима Београда Борислава Стефановића да је близу решење за административне прелазе Брњак и Јариње, за које и сам каже да није идеално, представља капитулацију пред захтевима Приштине”, наводи се у саопстењу Скупштине заједнице Општина Косова и Метохије и додаје да се “тим договором предвидја да на прелазима буду и Тачијеви цариници и Реџепијеви специјалци”.
“Изговор да је један од цариника Србин не значи ништа јер он носи само српско име и презиме, а у служби је у униформи и са печатом самопроглашене дрзаве Косово”, наводи се у саопштењу и додаје да се “споразумом забија нож у ледја Србима са Косова и Метохије и њиховој тромесечној борби за голи опстанак и целовиту српску државу”.
Због ових, као и свих ранијих договора са Приштином, којима је Борислав Стефановић лишио Србе са Косова и Метохије личних докумената, Скупштина заједнице Општина Косова и Метохије поднеће у најскорије време кривичну пријаву против Стефановића за дело националне велеиздаје, каже се у саопштењу које је потписао председник Скупстине ЗОКиМ Радован Ницић.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *