05. новембар – РОСУ планирала нови Рачак

Изазивање крвопролића по сценарију Рачка и Маркала био је прави циљ инвазије неколико стотина припадника јединице РОСУ на север Космета, 25. јула увече. Тада су приштински специјалци отерали пољске војнике Кфора с Брњака и провоцирали Србе да их нападну, а циљ је био да падну жртве на албанској страни – открива извор “Новости” близак Еулексу. Он тврди да су извештај о тој једностраној акцији Приштине добиле све владе земаља чланица НАТО, али да је заташкан.

– Очекивало се да ће се оружани сукоб догодити већ код моста у Митровици, а жртава би било с обе стране и сукоб би се проширио – каже извор “Новости”. – Срећом, то је избегнуто.

Наш саговорник тврди да су Еулекс и Кфор сазнали за операцију РОСУ тек када је она већ започела и тражили су хитно обустављање. У штабовима међународних мисија уследио је хаос када је радио-везом стигла информација да је колона џипова и оклопних возила РОСУ прошла кроз место Рударе.

Извор: Новости

Извор “Новости” каже да је ефекат изненађења у инвазији РОСУ био успешан све до Лепосавића где су српске барикаде успеле да их зауставе.

Те ноћи у чаркама с чуварима барикада рањен је само један припадник РОСУ у експлозији импровизоване експлозивне направе.

– Комад метала му се зарио у ногу близу артерије, али из неког разлога су одбијали да га евакуишу иако је хеликоптер Кфора био на располагању – каже извор “Новости”.

– Човек је убрзо добио и температуру, стање му се погоршавало, а на понуде да га евакуишемо његове старешине су одбијале. Срећом, човек је био јак, па је преживео до јутра, кад је најзад евакуисан. Те ноћи имали смо утисак да је неко желео да он умре да би се изазвала што жешћа албанска реакција.

ОДРЕД СМРТИ

СПЕЦИЈАЛНЕ јединице РОСУ сада имају 680 добро опремљених и обучених припадника, који су стационирани у базама широм Космета.

– Од Британаца су добили најмодернији тренажни ситем за реално гађање на Балкану, а ускоро добијају и још два хеликоптера. Обавештајну подршку даје им званична Косовска информативна агенција и илегални ШИК, тајна албанска служба која регрутује искључиво особе с богатим криминалним досијеом, спремне да убију – каже наш саговорник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *